Ziarul de Duminică

Sertarul cu dragoste/ de Dan Radu Stănescu. GALERIE FOTO

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Dan Radu Stanescu

06.02.2014, 23:52 118

Pornind de la maxima lui Alfred de Musset că „Singurul limbaj adevărat din lume este sărutul”, Cătălin Fudulu, artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, vă invită la vernisajul expoziţiei personale Sertarul cu dragoste, vineri, 14 februarie ac, orele 18.30, la Sala expoziţională F64 din Bucureşti (B-dul Unirii 45).

Expoziţia de fotografie vă va oferi prilejul unei incursiuni în viaţa cotidiană a trei civilizaţii – română, franceză şi italiană.

Dacă în sec al XIX-lea noţiunea de iubire nu s-a putut manifesta decât în cadrul unei comunităţi definite de o limbă comună sau apartenenţa la o anumită religie – să nu uităm că au fost cazuri când Dâmboviţa a purtat corpurile neînsufleţite ale tinerelor suspectate că s-au îndrăgostit de militarii turci – în prezent, barierele lingvistice sau religioase nu mai sunt un impediment,  iar două zâmbete care se apropie se termină într-un sărut.

Dacă pentru români, aşteptatul culorii verzi a semaforului, relaxarea pe treptele unei statui seculare ori pauza la sorbitul unei beri în Centrul Vechi sunt motive suficiente pentru deschiderea sertarului cu dragoste, italienii sunt stimulaţi de mersul la cumpărături. Un caz aparte este reprezentat de Franţa, unde se observă tendinţa de joacă din partea reprezentantelor sexului frumos, care au obiceiul de a-şi provoca partenerii să se apropie zâmbind, evitând sărutul şi prelungind aşteptarea partenerului.

Într-o lume în care cel puţin 5.000 de oameni se sărută într-o secundă pe întreg mapamondul, fără să omitem că în China, Coreea, Japonia şi Taiwan sărutul în public este considerat o faptă penală, iar la Viena se amendează cu 50 de EUR sărutul în mijloacele de transport în comun, expoziţia de fotografie Sertarul cu dragoste ne propune 25 de ipostaze în care oamenii ne transmit autograful dragostei.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 14-28 februarie, parteneri media fiind Radio România Cultural, Redacţia de Radio Ora Armatei, Ziarul de Duminică şi revista FOTO4all.

Cătălin Fudulu este doctor în istorie al Universităţii din Bucureşti, aflânduse în prezent la a treia expoziţie personală. De asemenea, a participat la peste 60 de expoziţii de fotografie de grup în România, Anglia, Argentina, Bulgaria, Belgia, Cipru, Croaţia, Serbia, Franţa, Macedonia,  SUA, Slovenia, Turcia şi Ţara Galilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO