Ziarul de Duminică

Silvia Radu din nou la ASE/ de Ziarul de duminică

Silvia Radu din nou la ASE/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

10.10.2013, 23:48 47

Academia de Studii Economice din Bucureşti găzduieşte din 2 octombrie o nouă expoziţie  a artistei plastice Silvia Radu, intitulată de această dată „Grădina cu îngeri şi portrete ale mărturisitorilor din temniţele comuniste”. În cadrul expoziţiei, alături de „Grădina cu îngeri”, sunt prezentate pentru prima dată 14 lucrări cu chipuri ale mărturisitorilor din închisorile comuniste, precum Valeriu Gafencu, Vasile Voiculescu, Părintele Sofian Boghiu, Radu Gyr, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Arsenie Boca, Mircea Vulcănescu, Părintele Daniil Sandu Tudor, Gheorghe Jimboiu.
Silvia Radu a subliniat că, prin aceste portrete ale celor care au suferit în temniţele comuniste, a dorit în primul rând să adreseze un îndemn tinerilor de a-şi alege adevărate modele ale neamului românesc: „Avem atâtea modele minunate în istoria noastră. Generaţii întregi s-au sacrificat pentru credinţă, neam şi pentru ţară. Tinerii trebuie să afle aceste minunate modele. Pleacă pe meleaguri străine fără să ştie ce bogăţie au în această ţară. Se pare că noi, generaţiile mai în vârstă, suntem vinovate pentru că nu i-am învăţat. Dar nu este încă totul pierdut.”
Prezentarea expoziţiei a fost făcută de Dan Hăulică, preşedintele de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă. Un recital de poezii-rugăciune ale celor din închisori a susţinut de cunoscuta actriţă Maria Ploae.
Silvia Radu, sculptor şi pictor de mare talent, o personalitate de prim rang a artei plastice româneşti, s-a remarcat prin lucrările sale calde şi luminoase, prin îngerii săi cu aripi imense şi florile în culori paradisiace cu care uimeşte şi, în acelaşi timp, bucură ochiul şi sufletul privitorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO