Ziarul de Duminică

Succes la Ateneul Roman

03.07.2000, 00:00 15



Ateneul Roman a gazduit ieri un adevarat eveniment muzical: concertul pianistei Oxana Corjos, care a interpretat lucrarile "Tablouri dintr-o expozitie" (Mussorgski) si "Sonata a IV-a pentru pian op. 82" (Prokofiev). Nascuta la 21 mai 1968 la Bucuresti intr-o familie de muzicieni, artista ia primele lectii de muzica de la bunicul ei, profesorul si compozitorul Victor Iusceanu. Incepe studiul pianului la varsta de 5 ani, apoi urmeaza cursurile Liceului de Muzica "George Enescu" din Bucuresti, pe care il absolva in anul 1987. In aceasta perioada isi perfectioneaza stilul interpretativ cu eminentele profesoare Ana Pitis si Ioana Minei. Participa la majoritatea concursurilor nationale, castigand premii si diplome.

Totodata, a obtinut distinctii la concursurile internationale de pian de la Senigallia (Italia) in 1981 si 1983 si de la Barcelona (Spania), in 1984. In anul 1991 a obtinut premiul al II-lea la Concursul International de Pian de la Roma. Ii este atribuit, de asemenea, premiul "Cella Delavrancea" pentru activitate meritorie desfaurata in domeniul culturii, in anul 1992. In 1993, sustine un recital la Sorrento - Italia, comentat elogios de presa si apreciat de publicul italian.

Dupa terminarea liceului, a beneficiat de indrumarea de exceptie a maestrului Dan Grigore, pe care l-a avut si ca profesor la Universitatea de Muzica din Bucuresti, institut pe care l-a absolvit in 1994. Din acelasi an, in paralel cu activitatea concertistica, este si profesor asistent in cadrul Universitatii de Muzica din Bucuresti. A aparut in emisuni de televiziune si a realizat numeroase inregistrari radio, cu lucrari precum "Sonata a VI-a" de Prokofiev, "Concertul pentru pian si orchestra in re minor KV 466" de Mozart, "Burlesca pentru pian si orchestra in re minor" de Richard Strauss. A fost invitata pentru a sustine o serie de recitaluri si concerte in cadrul unor festivaluri muzicale de la Sibiu, Tg. Mures, Satu-Mare etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO