Ziarul de Duminică

Ţăndărică în China/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

06.08.2015, 23:56 28

Teatrul Ţăndărică şi-a prezentat istoria de 70 de ani de animaţie în cadrul expoziţiei „Călătoria lui Ţăndărică”, vernisată, sâmbătă, 25 iulie, la Institutul Cultural Român din Beijing. Aflat pentru 3 săptămâni într-un important turneu în China, unde se vor juca, în 4 mari oraşe, 10 reprezentaţii cu spectacolul „Muzicanţii din Bremen”, Teatrul Ţăndărică, sprijinit financiar de Institutul Cultural Român, şi-a expus, la ICR Beijing, un număr de 50 de exponate reprezentând diverse stiluri şi metode de expresie artistică experimentate de-a lungul celor 70 de ani de istorie a teatrului. 

Vernisajul a avut loc în prezenţa Excelenţei sale, domnul Doru Costea, ambasador al României la Beijing, a numeroase personalităţi din domeniu, dar şi a publicului larg şi a jurnaliştilor. În cadrul vernisajului au luat cuvântul domnul Constantin Lupeanu – director al ICR Beijing, domnul Yin Xiaodong – preşedintele Teatrului Naţional pentru Copii din China, Attila Vizauer – regizorul spectacolului „Muzicanţii din Bremen” şi Călin Mocanu – directorul Teatrului Ţăndărică. 

„Doresc să-i salut şi să le mulţumesc tuturor celor prezenţi şi, bineînţeles, Institutului Cultural Român pentru sprijinul financiar consistent, care a făcut posibilă prezenţa Teatrului Ţăndărică şi a expoziţiei la Beijing. Mulţumesc de asemenea domnului Yin Xiaodong, Preşedintele Teatrului Naţional pentru Copii din Beijing. Ne bucurăm că expoziţia se întâmplă acum şi aici, că jucăm pe cea mai importantă scenă dedicată teatrului pentru copii din China şi din această parte a lumii”, a declarat Călin Mocanu, directorul Teatrului Ţăndărică.

„Aceste 2 reprezentaţii cu spectacolul Muzicanţii din Bremen au fost primele din cele zece care vor urma la Tianjin, Jinan şi Chengdu, dar şi primul pas în parteneriatul pe termen lung dintre cele două instituţii pe care le reprezentăm”, a spus dl Yin Xiaodong, preşedintele Teatrului Naţional pentru Copii din China.

Turneul care se desfăşoară în perioada 23 iulie-11 august este rezultatul unui parteneriat de durată între Teatrul Ţăndărică şi Teatrul Naţional Pentru Copii din China şi reprezintă o oportunitate de colaborare pe termen lung, de prezentare a animaţiei din România într-o zonă în care cultura românească pătrunde mai greu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO