Ziarul de Duminică

Thriller la Polirom

Thriller la Polirom
09.05.2008, 17:06 13

20 de volume au aparut pana acum in aceasta colectie coordonata de Bogdan-Alexandru Stanescu. O colectie cu bestselleruri care ating cele mai incitante si mai "fierbinti" evenimente ale epocii contemporane. De la enigma mortii profesorului Culianu la teoria tsumaniurilor provocate sau psihologia criminalilor in serie, aceste carti tin cititorul cu sufletul la gura. Iata cateva dintre ultimele aparitii.

Michael Crichton - Next. Michael Crichton este autorul lui Jurassic Park, ecranizat de Steven Spielberg. Romanul de fata a aparut in 2006 si este un atac direct impotriva industriei ingineriei genetice din Statele Unite, o privire sumbra asupra unui viitor nu foarte indepartat in care legile ce guverneaza industria genetica permit orice combinatie, iar stiinta nu mai este in slujba omului. Traducere din limba engleza si note de Constantin Dumitru-Palcus.

Philip Kerr - Berlin Noir. Vol I. Toporasi de martie. Cartea este o trilogie. Actiunea se desfasoara pe fundalul brutalitatii si coruptiei Germaniei naziste in deceniul ascensiunii la putere a lui Hitler. Bernhard Gunther este un detectiv particular specializat in gasirea persoanelor disparute - majoritatea lor fiind alcatuita, din cauza situatiei politice, din evrei. Angajat de un mare industrias sa-l descopere pe cel care i-a ucis fiica si ginerele in timpul unei spargeri la locuinta acestora, in urma careia a disparut un pretios colier cu diamante, Gunther se pomeneste in mijlocul unui mare scandal politic, in care sunt implicati doi dintre apropiatii lui Hitler: Goering si Himmler. Traducere din limba engleza si note de Mihaela Negrila. A aparut si volumul al doilea al trilogiei, Criminalul din umbra, in aceeasi traducere.

R.N. Morris - Securea blanda. Doua cadavre inghetate sunt gasite intr-un colt izolat al parcului Petrovski din St. Petersburg, in iarna anului 1866. Primul - al unui pitic cu o rana ce-i despica teasta - a fost varat intr-un geamantan. Cel de-al doilea cadavru, al unui taran trupes, este atarnat intr-un copac din apropiere, avand o secure plina de sange la cingatoare. Detectivul Porfiri Petrovici, confruntat cu primul sau caz de crima de la acela prezentat in Crima si pedeapsa de F.M. Dostoievski, intuieste ca adevarul este mai complex decat vor altii sa creada. Investigatiile il poarta prin apartamente mizere, bordeluri si carciumi unde se aduna lumea interlopa, dar si in cercurile instarite ale societatii mondene. Traducere din limba engleza de Iuliu Ratiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO