Ziarul de Duminică

Thriller & mystery

Thriller & mystery
19.10.2007, 18:56 18

De cateva luni, Editura Humanitas a lansat o noua colectie, intitulata Thriller & mystery, cu romane politiste, toate traduceri.

Boris Akunin - Gambit turcesc. Seria Erast Fandorin. Traducere din rusa si note de Denisa Fejes. Un roman pasionant, in care intrigile tipic balcanice si manevrele politicii orientale alcatuiesc un hatis de nepatruns. Personajele discuta despre haremuri si drepturile femeilor, iar crimele din spatele frontului (actiunea se petrece in 1877, pe cand Rusia si Imperiul Otoman se aflau in razboi) influenteaza direct operatiunile militare. Una dintre eroine, Varea, isi face cumparaturile la Bucuresti, iar printre suspecti se numara si un colonel roman.

Koji Suzuki - Ring 2. Spirala. Traducere din engleza de Daniel Ionescu. Dupa moartea fiului sau, medicul legist Mitsuo Ando se refugiaza in munca. Paradoxal, in sala de autopsie reuseste sa uite. Dar viata lui, redusa la o rutina trista, este zdruncinata a doua oara, cand Ryuji Takayama, un fost coleg de facultate, reapare brusc - pe masa de disectie. Odata cu el, un mesaj format din doua numere: 178 si 136. Ce a incercat Ryuji sa-i transmita?

Lawrence Block - Cand sfanta crasma se inchide. Traducere din engleza de Radu Vancu. Sunt zile negre pentru Matt Scudder, un fost politist care isi imparte timpul intre camera de hotel din Manhattan si barurile din imprejurimi. Scudder isi castiga painea facand servicii unor amici mai mult sau mai putin dubiosi. Intr-o buna zi vine si marea ocazie, dubla: un jaf armat si o crima. Aparent, cazurile nu au legatura. Dar cand se impletesc in mod bizar, Scudder e obligat sa aleaga. La ce va renunta, la whisky sau la principii?

Lisa Unger - Minciuni periculoase. Traducere din engleza de Raluca Maria Dumitru. Inchipuiti-va ca totul este o iluzie. Ca familia dumneavoastra este o fatada. Ca numele dumneavoastra este fals. Ca viata dumneavoastra este un scenariu scris de altii. Asta afla intr-o buna zi tanara scriitoare Ridley Jones. Obligata sa puna sub semnul intrebarii tot ce crede ca stie despre ea insasi, Ridley se aventureaza intr-un teritoriu intunecat si periculos, unde toti au ceva de ascuns, chiar si barbatul care o iubeste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO