Ziarul de Duminică

Thriller & Mystery

Thriller & Mystery
02.05.2008, 13:12 24

Seria Thriller & Mystery initiata de editura Humanitas Fiction, condusa de Denisa Comanescu, publica in ritm cadentat romane politiste.

Boris Akunin - Leviatan. Excentricul lord Littleby si noua dintre servitorii sai sunt ucisi cu sange rece. Comisarul Gauche gaseste un indiciu crucial: o emblema din aur in forma de balena, pe care lordul a smuls-o criminalului. Insigna este simbolul luxosului vapor Leviatan, care va porni curand in calatoria inaugurala, spre Orientul Indepartat. Mica bijuterie a fost inmanata, impreuna cu biletul, fiecarui pasager de la clasa intai. Comisarul descopera ca mai multi calatori nu poarta emblema. Traducere de Denisa Fejes si Daniel Ionescu.

Dan Fesperman - Prizonierul din Guantanamo. Agentul FBI Revere Falk, un specialist in interogatorii, care vorbeste fluent araba, este trimis la lagarul Guantanamo, din Cuba, cu misiunea sa smulga informatii de la un prizonier yemenit. Dar chiar atunci valurile arunca pe tarm cadavrul unui puscas marin american. Lui Falk i se ordona sa preia ancheta. Traducere de Radu-Mihail Greceanu.

Michael Byrnes - Secretul lui Iosif. O echipa de mercenari patrunde intr-o cripta de sub Muntele Templului din Ierusalim si fura un obiect misterios. Unul dintre locurile sfinte ale lumii arabe a fost pangarit. Armata israeliana a pierdut treisprezece soldati. Extremistii din ambele tabere agita spiritele. Autoritatile israeliene si palestiniene se supecteaza reciproc, dar sunt obligate sa colaboreze pentru a evita un conflict sangeros. Intre timp, medicul legist Charlotte Hennesey si antropologul Giovanni Bersei sunt convocati urgent la Vatican pentru a studia o comoara arheologica: scheletul complet al unui om ucis prin rastignire. Traducere de Delia Razdolescu.

Michael Marshall - Oameni de paie. Intr-un local din Pennsylvania doi barbati impusca saizeci si opt de oameni. In California Sarah Becker face cunostinta cu un turist englez si apoi dispare. In Montana, dupa ce isi inmormanteaza parintii, Ward Hopkins gaseste un bilet pe care scrie: "Nu suntem morti". Cele trei evenimente sunt primele semne ale unei ofensive din umbra care va conduce la confruntarea inevitabila cu Oamenii de paie. Traducere de Mircea Pricajan.

Lee Child - Evadare imposibila. Un barbat si o femeie sunt rapiti de pe o strada din Chicago si dusi intr-un catun din Montana, unde isi organizasera baza membrii unei militii locale care voia sa se declare independenta de SUA. Cei doi trebuie sa opreasca nebunia. Traducere de Radu Mihail Greceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO