Ziarul de Duminică

Thriller Polirom

Thriller Polirom
12.10.2007, 19:26 25

Lansata in urma cu un an, colectia Thriller a Editurii Polirom a revenit in forta in ultimele luni prin carti de exceptie, din toate punctele de vedere. Amintim, intre ele, Sfera lui Michael Crichton, cele doua romane ale lui James Ellroy si romanul lui Jeaffry Deaver. James Ellroy este un scriitor foarte iubit de public si foarte apreciat de criticii genului.

James Ellroy - L.A. Confidential. Este un thriller politist plasat in decorul Los Angelesului anilor '50. In centrul actiunii se afla trei politisti, fiecare avand cate un secret intunecat. Ancheta pe care se concentreaza cartea scoate la iveala taine pe care niciunul dintre cei trei protagonisti nu ar fi vrut sa le vada dezvaluite, unele vechi de cateva decenii, multe legate de viata lor personala. Este cel mai cunoscut roman din "cvartetul Los Angelesului" (The Black Dahlia, The Big Nowhere, L.A. Confidential si White Jazz) si sta la baza unei ecranizari celebre, din 1997, cu Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, Danny DeVito si Kim Basinger in rolurile principale. Filmul a cucerit doua premii ale Academiei Americane de Film, un premiu BAFTA si un Glob de Aur. Traducere din limba engleza si note de Constantin Dumitru-Palcus.

James Ellroy - Marele Niciunde. Alt roman in stilul Ellroy: captivant si dur. Danny Upshaw, un politist tanar si ambitios, incepe o ancheta legata de uciderea si mutilarea unor homosexuali. Mal Considine, anchetator la Procuratura Districtuala, se implica intr-o ancheta privind activitatea subversiva a comunistilor de la Hollywood si incearca sa obtina custodia fiului sau adoptiv. Buzz Meeks, politist corupt si codos, lupta impotriva comunismului pentru bani. Toti trei ajung sa traiasca cele mai negre cosmaruri imaginabile. Traducere din limba engleza de Teodor Fleseru.

Jeffery Deaver - Omul disparut. Un ucigas urmarit si inconjurat de politie dispare dintr-o sala de clasa a unui conservator newyorkez. Curand, disparitia sa e urmata de o serie de crime din ce in ce mai sangeroase, opera unui maestru iluzionist care intinde capcane la fiecare pas. Pe masura ce numarul victimelor creste, criminalistul Lincoln Rhyme si partenera sa Amelia Sachs trebuie sa patrunda cat mai adanc dincolo de oglinzile amagitoare pentru a impiedica disparitia finala a ingeniosului asasin. Rasturnarile de situatii se succed cu o viteza ametitoare. Traducere din limba engleza de Razvan Petria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO