Ziarul de Duminică

Tot despre Joyce/ de C. George Sandulescu & Lidia Vianu

Tot despre Joyce/ de C. George Sandulescu & Lidia Vianu

Autor: Lidia Vianu, C. George Sandulescu

16.01.2014, 23:51 38

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din Bucureşti, The British Council, Institutul Cultural Român şi Ambasada Republicii Irlanda, anunţă publicarea volumului Joyce Lexicography Volume 77. Frances Boldereff: Sireland calls you, James Joyce! Stories from Finnegans Wake. Editat de C. George Sandulescu

În Reading Finnegans Wake, Frances Boldereff examinează două aspecte ale cărţii lui James Joyce: importanţa detaliilor lingvistice şi prezenţa elementelor narative.
Volumul lui Boldereff are, aşadar, două părţi distincte. Detaliile lingvistice cuprinse în a doua parte a cărţii ei, cum ar fi de pildă frecvenţa repetării iniţialelor HCE în textul lui Joyce, au fost de curând publicate de noi în 19 volume, în contextul original şi cu numărul de pagină şi de rând, pentru a uşura cercetarea. Toate acestea au fost prezentate de „Ziarul de duminică” în număruzl din 10 ianuarie 2014.

Volumul 77 pe care îl publicăm acum în seria Joyce Lexicography se ocupă de naraţiune, de povestiri. Boldereff explică Finnegans Wake prin intermediul incidentelor pe care înţelegem din explicaţiile ei că Joyce le-a cules din istoria, geografia, literatura irlandeză.
Reparăm în acest fel o omisiune regretabilă a ultimelor şase decenii, timp în care cercetătorii cărţii Finnegans Wake nu s-au folosit de concluziile lui Frances Boldereff nici în argumentare, nici în bibliografie măcar. Pe nedrept ignorată, ea este cu siguranţă un punct de referinţă în cercetarea internaţională James Joyce.

 

11 ianuarie 2014

 

Frances Boldereff: Sireland calls you, James Joyce! Stories from Finnegans Wake, editat de C. George Sandulescu, se lansează oficial vineri, 17 ianuarie 2014, şi poate fi consultat şi descărcat din acest moment la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/FW-lexicography-boldereff-stories.html

 
AFACERI DE LA ZERO