Ziarul de Duminică

Trei generaţii, trei viziuni/ de Ziarul de duminică

Trei generaţii, trei viziuni/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

25.02.2016, 23:39 173

Anotimpuri

La 18 februarie 2016, la Galeria de arta ,,Luceafarul” a Centrului Cultural ,,Mihai Eminescu” a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a artistilor Mugur Panait, Maria Panait (8 ani) şi Cristina Gabriela Ţurlea (foto 1).
Intitulata ,,Anotimpuri”, expozitia prezintă viziunea a trei generaţii diferite asupra unor elemente de natură surprinse în diverse anotimpuri: dacă picturile Mariei Panait sunt caracterizate de inocenţa copilăriei, lucrările lui Mugur Panait, un inginer constructor iubitor de artă şi ale Cristinei Ţurlea, arhitect, au o maturitate şi sensibilitate care a fost apreciată în trecut în mai multe expoziţii la care aceştia au fost prezenţi.
Expoziţia este deschisă până la sfârşitul lunii martie şi poate fi vizitata de luni până vineri, între orele 10.00-18.00. Intrarea este liberă.

Galeria ,,Luceafarul” se afla în interiorul Parcului Naţional din Sectorul 2, accesul făcându-se prin Bulevardul Basarabia sau strada Maior Coravu.

 

Expoziţie Tinere talente

Fundaţia Principesa Margareta a României în parteneriat cu Elite Art Gallery organizează în perioada 22 februarie-3 martie expoziţia cu titlul ,,Identităţi” ce reuneşte lucrările bursierilor selectaţi în cadrul programului Tinere Talente.

Deschisă publicului larg, în cadrul Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunile Unite nr.3-5,  expoziţia ,,Identităţi” este primul eveniment de prezentare a tinerilor talentaţi în  arte vizuale, care au fost recent selectaţi ca bursieri în cadrul programului Tinere Talente, ediţia 2016.  

,,Identităţi” este un eveniment de tradiţie organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României, acesta fiind cel de-al cincilea an în care bursierii îşi expun lucrări din domeniile pictură, grafică, sculptură sau design vestimentar în cadrul unei expoziţii de debut, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic.

În luna ianuarie a acestui an, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat o selecţie naţională, implicând un prestigios juriu de specialitate, în urma căreia un număr de 36 de tineri artişti au devenit bursieri ai programului Tinere Talente, ediţia 2016.  Tinerii vor primi burse individuale de până la 2.000 de euro pentru dezvoltarea propriului talent, pe perioada unui an calendaristic. Tinerii artişti vor avea posibilitatea de a participa la concursuri naţionale şi internaţionale, cursuri de maiestrie şi ateliere în România şi în străinătate, de a achiziţiona instrumente şi materiale de lucru. Totodată, tinerii vor susţine pe tot parcursul anului întâlniri de mentorat cu artişti de renume şi personalităţi recunoscute în domeniul artistic ales.

Programul Tinere Talente susţine şi promovează artişti din familii modeste, care nu îşi pot dezvolta potenţialul din cauza lipsurilor materiale. Bursierii sunt tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani care studiază la liceele şi universităţile de muzică şi arte din toată ţara.

 

EUROPAfest 2016 selectează voluntari

EUROPAfest – jazz / blues / pop / clasic dă şansa tinerilor de a se implica în mod activ în pregătirea ediţiei 2016 şi de a se alătura echipei ca voluntari (foto 2, de Lucian Năstase). Aplicaţiile sunt deschise până pe 18 martie. Mai multe detalii despre voluntariat se găsesc pe site-ul organizatoruluiwww.jmEvents.ro

Mesajul EUROPAfest pentru tineri:

,,Dacă iubeşti muzica, ai timp liber, eşti o persoană responsabilă şi îţi doreşti să înveţi din tainele organizării unui eveniment, EUROPAfest 2016 este locul ideal pentru tine !”

Festivalul doreşte să deschidă gustul tinerei generaţii pentru implicare responsabilă în comunitate. Punând accent pe calitate şi profesionalism, EUROPAfest oferă tinerilor oportunitatea de a descoperi atmosfera electrizantă din spatele scenei, de a-şi dezvolta noi abilităţi şi aptitudini, de a cunoaşte oameni noi şi de a trăi experienţe memorabile.

Festivalul EUROPAfest prezintă anual peste 30 de concerte de excepţie cu artişti din Europa, dar şi invitaţi speciali din SUA, Australia, China sau Japonia. În fiecare an peste 300 de muzicieni evoluează pe cele mai importante scene ale Capitalei şi la Sibiu, săli de concert tradiţionale, dar şi spaţii neconvenţionale, oferind publicului bucuria de a se conecta la muzica unei întregi lumi. Apreciat atât la nivel naţional, cât şi internaţional, EUROPAfest este considerat brand de ţară, contribuind la construirea unei imagini pozitive a României în întreaga lume. În 2016 festivalul sărbătoreşte 11 ani sub Înaltul Patronaj al Casei Regale din Romania. În perioada 12 - 21 mai 2016, EUROPAfest prezintă concerte, concurs de jazz, concurs de pian, caffe festival, workshopuri, masster-classes, jam sessions.

 

Informaţii suplimentare:

0720.31.61.62 - office@jmEvents.rowww.jmEvents.ro

http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO