Ziarul de Duminică

Trei pentru finala Premiului Henkel

Trei pentru finala Premiului Henkel
01.07.2010, 15:18 59

Răzvan Botiş (instalatie, vezi foto), Carmen Dobre (fotografie)şi Adrian Matei (video) s-au calificat în finala de la Viena aPremiului Henkel CEE pentru Artă 2010. Ca şi în 2009, competiţias-a adresat artiştilor din domeniile desen, pictură, fotografie,video şi instalaţie, care concurează pentru marele premiu învaloare de 7.000 de euro şi posibilitatea de a-şi expune lucrărileîn ţara natală şi în cadrul unei expoziţii individuale la MUMOK,celebrul muzeu de artă din Viena.


Juriul local, format din Carola Chişiu, critic de artă, AdrianGuţă, conf. univ. dr., şeful Catedrei de Istorie şi Teoria Artei,Universitatea Naţional[ă de Arte Bucureşti, şi Alina Şerban,curator şi istoric de artă, a avut sarcina să aleagă, din peste 65de autori înscrisi, cei trei artişti români care vor intra înprocesul final de selecţie de la Viena.
Juriul a decis ca premiul local de 1.000 de euro, oferit decompania Henkel România, să meargă anul acesta la AdrianMatei.
Înscrierile celor trei finalişti vor fi trimise la Viena, unde unjuriu internaţional format din curatori si experţi se va reuni înseptembrie pentru evaluarea tuturor lucrărilor înscrise, urmând sănominalizeze 5 artişti finalişti în cursa pentru Marele Premiu.Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii de gală ce seva desfăşura la Viena în noiembrie 2010, în prezenţa celor cinciartişti nominalizaţi.
Pentru mai multe informaţii, puteţi accesawww.premiulhenkelpentruarta.ro sau pagina de Facebook a Henkel ArtAward.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO