Ziarul de Duminică

Un Titanic cu clape se lansează vineri la Radio

Un Titanic cu clape se lansează vineri la Radio

Autor: Ziarul de Duminica

11.11.2010, 17:17 36

Din aceasta toamnă, Radio România deţine cel mai nou şi maivaloros pian din România - Bosendorfer Imperial -, care va fiinaugurat vineri, 12 noiembrie 2010, de către Horia Mihail.

Concertul, care va avea loc la Sala Radio începând cu ora 19.00,face parte din Turneul Naţional MusicON, susţinut de Romanian PianoTrio.

Horia Mihail va interpreta în deschiderea concertului "Fanteziape teme poloneze în la major pentru pian şi orchestră, op. 13" deFr. Chopin. Programul serii mai cuprinde "Rondo în sol minor pentruvioloncel şi orchestră, op. 94 "de A. Dvořák - solist Răzvan Suma,Tzigane, pentru vioară şi orchestră de M. Ravel - solist AlexandruTomescu.

În partea a doua a concertului, publicul va putea audia"Simfonia fantastică, op.14" de H. Berlioz.

Achiziţia pianului Bosendorfer Imperial a venit ca o necesitateîn urma constatării gradului ridicat de uzură a celorlalte pianedeţinute de radioul public. În urma procurării acestuia, RadioRomânia beneficiază, în acest moment, de două "extreme"instrumentale - cea mai veche şi mai valoroasă vioară din ţară -Stradivarius Elder Voicu -, care poate fi ascultată la Sala Radioprin intermediul lui Alexandru Tomescu, solist concertist alradioului, şi cel mai nou şi mai valoros pian din ţară -Bosendorfer Imperial - disponibil pentru concertele stagiuniiîncepând cu 12 noiembrie.

Membrii formaţiei Romanian Piano Trio - Alexandru Tomescu, HoriaMihail şi Răzvan Suma (foto) - sunt reprezentanţii unei noiorientări în rândul tinerilor cu studii în străinătate.

După ce au fost răsplătiţi cu aplauze pe scene celebre dinîntreaga lume precum Concertgebouw Amsterdam, Thèatre des ChampsElysées sau Thèatre Châtelet, Paris, cei trei artişti fac să răsunecompoziţii celebre şi în săli de spectacol din licee de artă dinţară în cadrul celei de-a cincea ediţii a turneului MusicON2010.

Programul pe care Romanian Piano Trio l-a pregătit pentruconcertele din acest an include lucrări de Maurice Ravel, AntoninDvorak şi Frederik Chopin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO