Ziarul de Duminică

Urmaşul lui Dracula/ de Stelian Ţurlea

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Stelian Turlea

24.12.2015, 00:04 97

Înaintea Crăciunului, prezentăm/recomandăm alte câteva cărţi pentru copii de diferite vârste şi adolescenţi.

 

Star Wars

Marea enciclopedie a războiului galactic

Editura Litera

 

Text de Adam Bray, Kerrie Dougherty, Cole Horton, Michael Kogge. Traducere din engleză de Livia Olteanu. Pe 10 octombrie sărbătorim Ziua cărţilor Star Wars.

După primul volum din colecţia Star Wars (Jurnalul de rebel al personajului Ezra Bridger) prezentat şi de Ziarul de duminică, alte două cărţi, Marea enciclopedie a războiului galactic şi Dicţionar vizual Star Wars, apar până la finalul anului, moment ce va coincide cu apariţia pe ecrane a noului film – „Trezirea forţei”.

Primul film din seria Star Wars (episodul IV) a apărut pe 25 mai 1977 şi, în timp, a devenit un fenomen de interes internaţional.

 

Disney Pixar

Bunul dinozaur

Editura Litera

Traducere din limba engleză de Aloma Ciomâzgă-Mărgărit. Arlo este un pui de dinozaur foarte fricos. Hotărât să ducă la bun sfârşit sarcina primită de la tatăl lui, de a captura mica vietate care fură porumbul de la ferma familiei lui,

Arlo urmăreşte animăluţul, un pui de om, cu speranţa că va reuşi să-şi dovedească bărbăţia şi să câştige încrederea familiei lui. Dar, când ajung amândoi în mijlocul unui râu, departe de casă, cei doi devin, în mod surprinzător, prieteni. 

Însoţeşte-i pas cu pas în aventura lor de a găsi împreună drumul spre casă!

 

Descendenţii

Cartea de vrăji a lui Mal

Editura Litera

Adaptare de Tina McLeff după filmul creat de Josann McGibbon şi Sara Parriott. Traducere din limba engleză de Aloma Ciomâzgă-Mărgărit. „Cartea de vrăji pe care o ţii în mână a aparţinut cândva mamei mele, Malefica. Mi-a încredinţat-o pentru a o ajuta să distrugă Auradonul şi este plină de descântece, jurăminte diavoleşti şi trucuri de magie. Împreună cu prietenii mei, am folosit-o însă pentru a face lucrurile în felul nostru. Se spune că aşchia nu sare departe de trunchi. Ei bine, rămâne de văzut!”

 

Melissa de la Cruz

Descendenţii

Insula pierduţilor

Editura Litera

Melissa de la Cruz e o scriitoare americană celebră pentru seriile sale numeroase de fantasy pentru adolescenţi. Una dintre aceste serii este „Descendenţii”, după care, anul acesta, s-a făcut un musical fantasy de televiziune cu un succes enorm nu numai în America, ci în întreaga lume. Subiectul se învârte în jurul unui grup de adolescenţi care încearcă să se adapteze în Insula Pierduţilor. Cu douăzeci de ani în urmă, toţi răufăcătorii au fost alungaţi din regatul Auradonului, pe Insula Pierduţilor, un loc întunecat şi înfricoşător, de unde nimeni nu mai poate pleca. Lipsiţi de puterile lor magice, ticăloşii trăiesc acum complet izolaţi şi uitaţi de lume. Dar în Fortăreaţa Interzisă stă ascuns Ochiul Dragonului: cheia spre adevăratul întuneric şi singura speranţă de scăpare a ticăloşilor. Doar cel mai isteţ, cel mai rău şi cel mai viclean dintre tâlhari îl va putea găsi. Oare cine va fi acela?

 

Nana Piţ

Jurnalul lui Dracula Junior

Ce ţeapă mi-am luat în vacanţa din Transilvania

Editura Integral

Stră-stră-stră-nepotul lui Dracula s-a născut în California, într-o familie de emigranţi români. Are 14 ani, este bogat, chipeş, dar... special. („Până acum, am avut o copilărie normală. Bine... dacă normal înseamnă să ai trei bone, o vilă de 7.000 de metri pătraţi la Hollywood, piscină, valet, limuzine de lux, profesori particulari... Am citit chestii dubioase, cum că tata ar fi din România, că trăgea lumea în ţeapă şi sugea sângele oamenilor şi chestii d-astea teribile.”) În plus, vrea să-şi petreacă vacanţa pe meleagurile strămoşilor. Ce a descoperit când s-a apropiat de castelul lui Dracula? Transilvania, Dracula, facebook, twitter, Fomilă, Sfarmă Piatră şi Justin Bieber, într-o poveste total nebună!

 

Fabio Geda & Marco Magnone

Berlin

Focurile din Tegel

Editura Corint junior

Aprilie 1978: Zidul Berlinului străjuieşte un oraş în ruină, fără electricitate şi bântuit de animale. Doar cei sub 18 ani au reuşit să supravieţuiască unei molime misterioase, care a şters toţi adulţii de pe faţa pământului. Împărţiţi în facţiuni, fetele şi băieţii din Berlin luptă, se coalizează, urăsc, iubesc, ucid şi mor. Seria urmăreşte trei ani din viaţa lui Jakob, care face parte din gruparea din Gropiusstadt, şi a Christei, care aparţine grupului cunoscut sub numele de Havel. Trei ani care îi vor apropia de inevitabilul prag al morţii, timp în care vor trebui să comprime sentimente, emoţii şi experienţe cât pentru o viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO