Ziarul de Duminică

Vieţile celor mai faimoase femei din istorie, cu iubirile lor/ de Ziarul de duminică

Vieţile celor mai faimoase femei din istorie, cu...

Autor: Ziarul de Duminica

11.08.2016, 23:57 158

Dora Levi Mossanen – Curtezane. Magia dragostei. Traducere din limba engleză de Simona Luncaşu

Dora Levi Mossannen este o scriitoare originară din Israel, a publicat mai multe romane de ficţiune istorică cu un mare succes.

Crescută de bunica şi de mama ei, două dintre cele mai căutate curtezane din Franţa, Simone refuză să le calce pe urme şi se căsătoreşte cu Cyrus, bijutierul evreu al şahului persan. Îndrăgostită pentru prima dată în viaţă, tânăra îşi urmează soţul în îndepărtata Persie, atât de diferită de lumea pariziană cu care este obişnuită. Însă Cyrus este implicat în periculosul comerţ cu diamante roşii, iar atunci când descoperă o escrocherie de proporţii, onestitatea sa îl costă viaţa. Cu inima frântă, Simone se întoarce la Paris şi la decadenţa plină de farmec a vieţii familiei ei, exersându-şi calităţile de curtezană cu scopul de a-l descoperi pe ucigaşul soţului ei.

 

Elizabeth Ashworth – Povara Loialităţii. Adevărata iubire a lui Richard al III-lea. Traducere din limba engleză de Cristina Barbu

Anglia secolului al XV-lea stă sub semnul Războiului celor Două Roze, între Casa de Lancaster şi Casa de York. În mijlocul luptelor pentru tron şi al intrigilor nesfârşite, tânărul Richard al III-lea se îndrăgosteşte de Anne Harrington, care îi devine amantă şi îi dăruieşte doi copii. 

Iubirea lor pare eternă, dar Richard, avid după putere şi bogăţie, se căsătoreşte cu o altă femeie. Însă destinele lor se împletesc din nou, câţiva ani mai târziu, când soţia lui moare, iar Richard, încoronat rege între timp, hotărăşte să se întoarcă la prima lui iubire, Anne.

 

Monica Ali – Povestea nespusă. Diana, prinţesa inimilor

Viaţa şi căsnicia Dianei au fost, în acelaşi timp, o poveste şi un coşmar. Adorată de milioane de oameni, a avut de îndurat totodată respingerea, durerea sufletească şi trădarea în viaţa personală. Înconjurată de strălucire şi de atenţia constantă a presei, a luptat mereu să-şi găsească propriul drum, iar fascinaţia pe care continuă să o exercite chiar şi la aproape două decenii de la moarte este încă o dovadă a unei personalităţi extraordinare.

Dacă ar mai fi trăit, şi-ar fi găsit până la urmă pacea şi fericirea sau blestemul celebrităţii ar fi apăsat mereu asupra ei?

 

Jean Plaidy – Maria Tudor. Povara fumuseţii. Traducere din limba engleză de Carmen-Iulia Bourceanu

Maria Tudor – una dintre cele mai frumoase prinţese ale Europei secolului al XVI-lea – este sora temutului rege Henric al VIII-lea, din dinastia Tudor. Răsfăţată de autoritarul ei frate, Maria duce o viaţă fericită, până în momentul când trebuie să se supună dorinţei acestuia şi să accepte căsătoria cu bătrânul rege Ludovic, în vederea încheierii unei alianţe cu Franţa. În secret însă, rămâne fidelă iubirii faţă de Charles Brandon, duce de Suffolk. Când regele Ludovic moare, după numai doi ani, Maria este hotărâtă să nu accepte o altă căsătorie de convenienţă şi decide să se unească în secret cu iubirea vieţii ei. Ce doi sfidează voinţa regelui şi convenienţele Curţii, fără a şti dacă împreună vor găsi dragostea şi fericirea sau dacă hotărârea lor le va aduce moartea.
Jean Plaidy este pseudonimul prolificei autoare britanice Eleanor Hibbert, cunoscută şi sub numele de Victoria Holt. Cărţile sale, multe îmbinând istoria şi ficţiunea, s-au vândut în 14 milioane de exemplare în întreaga lume.

 

Jean Plaidy – Din dragoste pentru regină. Iubirile lui Filip al II-lea. Traducere din limba engeleză de Ana Dragomirescu

Filip al II-lea al Spaniei nu a fost un bărbat uşor de iubit. Introvertit şi frământat, împovărat încă din primii ani ai vieţii cu rigorile impuse viitorului ocupant al tronului, Filip a sperat toată viaţa să întâlnească o femeie care să-l iubească pentru sufletul, şi nu pentru coroana lui. Dar regilor arareori le este dat să se căsătorească după pofta inimii. Urzelile politice l-au împins mai întâi în braţele verişoarei sale, gingaşa Maria Manuela, apoi în patul bătrânei şi posesivei Maria Tudor, regina Angliei, şi, în cele din urmă, spre căsătoria cu frumoasa Elisabeta de Valois, fiica regelui Franţei. De fiecare dată, monarhul însetat de putere, susţinător fanatic al Inchiziţiei, s-a transformat într-un soţ şi un tată devotat, în stare de orice sacrificiu pentru dragostea reginei lui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO