Ziarul de Duminică

Vorbitul în public/ de Ziarul de duminică

Vorbitul în public/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

03.03.2016, 23:47 41

Dale Carnegie

Cum să vorbim în public

Selecţie şi prescurtare de Dorothy Carnegie

Curtea veche publishing

Ediţia a doua. Traducere din limba engleză de Irina-Margareta Nistor.

„Cum să vorbim în public” este un manual despre discursul de orice fel – începând  de la cele câteva propoziţii ce trebuie rostite cu o anumită ocazie de familie, de  exemplu, până la conferinţele în faţa unui public numeros. Autorul vă pune la dispoziţie metode, tehnici practice şi sugestii care, odată însuşite, vă vor ajuta ca atunci când întâlniţi diverse persoane sau grupuri de oameni să vă adresaţi în mod eficient acestora.
Puterea de afirmare a personalităţii inclusiv prin ceea ce spuneţi este esenţială pentru reuşita dumneavoastră. Aşa cum autorul demonstrează în fiecare pagină, tehnicile prin care puteţi stăpâni un public vă pot ajuta în împrejurările de orice fel ale existenţei. Urmaţi-i sfaturile şi faceţi din vorbele pe care le rostiţi unul dintre atuurile dumneavoastră.

Nu este o carte în care ni se prezintă schematic paşii pe care trebuie să-i urmăm pentru a deveni adevăraţi oratori. Ea ţine să scoată la lumină ceea ce avem mai bun în noi, transpunând convingerile autorului în exemple revelatoare. Dacă vreţi să aflaţi cum să vă îmbunătăţiţi tehnica discursului sau pur şi simplu doriţi să scăpaţi de trac în momentul în care vă adresaţi celor dragi la masa din familie sau la meetingul lunar de la serviciu, această carte este alegerea potrivită.

Astfel, ideea în jurul căreia se învârte subiectul întregii cărţi este faptul că trebuie să ajungi la sufletul ascultătorilor. Discursul tău trebuie să treacă mai departe de propria-i persoană. Scăpând repede de balast, informaţia esenţială va fi percepută la adevărata ei valoare şi nu se va pierde.

Dale Carnegie este cel mai are autor de literatură motivaţională. Dispărut dintre noi în 1955, faptul interesant la metodele şi tehnicile prezentate de el este că acestea sunt încă actuale. Astăzi, Fundaţia Carnegie a preluat cursurile cu ajutorul cărora renumitul conferenţiar a ajutat de la oameni simpli până la cei din conducere.

Cartea „Cum să vorbim în public” este construită clar, dispunând de un rezumat util la fiecare sfârşit de capitol. De asemenea, se bazează pe exemplificare şi suscită imaginaţia datorită reprezentărilor pe care le generează la nivel mental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO