Ziarul de Duminică

„Zilele Filmului LUX”/ de Ziarul de duminică

„Zilele Filmului LUX”/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

04.12.2014, 23:56 37

„Zilele Filmului LUX” sosesc pentru a treia oară la Bucureşti. Biroul de Informare al Parlamentului European în România invită pasionaţii de film la cinema STUDIO, în zilele de 7 şi 8 decembrie 2014, pentru a viziona cele trei filme aflate în competiţia pentru Premiul LUX în acest an: duminică, 7 decembrie, pot fi urmărite filmele „Bande de filles”, de la ora 18:00 şi  „Ida”, de la ora 20:30, iar luni, 8 decembrie, filmul „Class enemy”, începând cu ora 20:00. Intrarea este liberă.

Iniţiat în anul 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX pentru film european urmăreşte stimularea dezbaterilor pe tema valorilor europene şi a problemelor sociale actuale şi sprijină circulaţia filmelor europene. Premiul LUX contribuie astfel la îmbogăţirea patrimoniului cinematografic şi cultural al Europei.

Cele trei filme finaliste sunt proiectate în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene în cadrul evenimentului „Zilele Filmului LUX”, în perioada octombrie - decembrie 2014 şi sunt subtitrate, cu finanţare europeană, în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Evenimentul este organizat în Bucureşti de Biroul de Informare al Parlamentului European în România  în parteneriat cu Uniunea Cineaştilor din România.

Câştigătorul Premiului LUX, ediţia 2014, va fi anunţat în data de 17 decembrie, la sesiunea plenară a Parlamentului European la Strasbourg.  Mai multe informaţii se găsesc pe website-ul proiectului: www.luxprize.eu. Mai multe informaţii despre Biroul de Informare al Parlamentului European în România se găsesc pe website-ul: www.europarl.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO