Ziarul de Duminică

Ziua Mondială a Poeziei sărbătorită la Biblioteca Românească din Milano/ de Ziarul de duminică

Ziua Mondială a Poeziei sărbătorită la Biblioteca...

Autor: Ziarul de Duminica

29.03.2013, 00:01 87

În organizarea Centrului Cultural Italo-Român din Milano şi a Editurii Rediviva, Ziua Mondială a Poeziei a fost marcată joi, 21 martie 2013, la Milano printr-o serată de poezie şi dezbatere literară. Ziua Mondială a Poeziei a fost instituită de UNESCO în anul 1999. 

Un omagiu a fost adus cu acest prilej poetului Radu Gyr (1904-1975) – Apostolul poet al închisorilor comuniste din România (foto), condamnat la moarte în anul 1958, pentru poezia: „Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane”.

Invitaţi: Ioana Maria Lupaşcu, binecunoscuta artistă şi pianistă româncă (Bucureşti); Florentina Niţă, poetă şi publicistă, stabilită de două decenii în Italia (Brescia), tinerii actori: Georgiana Moroşanu, aflată la Milano la studii de teatru, şi Vlad Scolari, cunoscut publicului pentru realizarea de spectacole de teatru după Panait Istrati şi Marin Sorescu. În atmosfera Bibliotecii româneşti s-au regăsit poezia, muzica dar şi dezbaterile destinate cunoaşterii şi inter-relaţionării celor prezenţi.

Organizatorii anunţă şi debutul întâlnirilor culturale şi artistice: Cafeneaua literară, cu rolul de a crea o coeziune culturală şi artistică a comunităţii, de valorificare a rolului elitei culturale româneşti din Milano şi potenţare a raporturilor culturale italo-române. Într-un mod mai puţin convenţional se vor regăsi pe parcursul acestor întâlniri subiecte de interes cultural.

Moderator: Violeta P. Popescu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO