Style

Adrenalina este soluţia. Parapante, bungee jumping, mountain biking

02 sep 2010 302 afişări de Negoita Anca Maria
Din aceeaşi categorie
Adrenalina este soluţia. Parapante, bungee jumping, karting, mountain bike

Adrenalina este un hormon care creşte rata bătăilor inimii, contractă vasele de sânge, dilată canalele prin care circulă aerul şi provoacă sistemul nervos la un răspuns instinctual de autoconservare în faţa pericolului. Tot adrenalina este şi cel mai popular "drog" folosit de managerii şi antreprenorii care vor să blocheze orice amintire legată de recesiunea în care ne aflăm. Fie că este vorba despre mountainbike, bungee jumping, paraşutism, karting sau doar tiroliană, ofertele se înmulţesc şi sunt din ce în ce mai accesibile.

Parc Aventura din Brasov este cel mai nou şi mai vizitat parc de distracţii pentru adulţi. Are 8 trasee de dificultate progresivă - două tresee mov pentru copii, două trasee galbene pentru începători, un traseu verde în care altitudinile cresc la 6 metri, un traseu albastru de dificultate medie şi două trasee care cer forţă şi tehnică (roşu şi negru). "Avem adrenalină la înălţime, mai ales la cel mai înalt punct, pe traseul negru, la 20 de metri altitudine", spun proprietarii. Preţul este de 37 de lei pentru o persoană şi reprezintă închirierea materialului de securitate timp de 3 ore. Există un parc de distracţii şi lângă Bucureşti, la numai 18 km distanţă, în comuna Butimanu din judeţul Dâmboviţa. Se numeşte Aventura Parc şi nu are nicio legătură cu cel de la Braşov. La Aventura parc cele mai populare sunt Escalada în Copaci şi activităţile din Trust Zone, o arie construită special pentru team-building. Aici se pot face şi "low rope courses" (ateliere la sol unde se practică podul uman, traversări periculoase etc.) în paralel cu escaladele. Sunt vizate încrederea dintre colegi, strategia şi time managementul, dar şi traseele periculoase. Iar rezultatul este relaxare cu adrenalină. Acelaşi rezultat îl pot obţine şi amatorii de karting. Pista de la Tunari (aproape de Şcoala Americană) arată ca un circuit adevărat - 1,2 km de asfalt, multe şicane, linie dreaptă pentru viteză (aici au loc şi întreceri de motociclete). Karturile sunt de două tipuri în funcţie de putere (6,5 şi 13 CP). Locaţia are două pitstop-uri, boxe şi suficient spaţiu pentru parcarea maşinilor. Tariful este de 45 de lei pentru 10 minute cu 6,5 CP sau 60 de lei pentru 10 minute cu 13 CP.

Şi bungee jumping-ul este o soluţie pentru cei care vor să uite de criză hrănindu-se cu senzaţii tari. La noi în ţară se poate practica în Masivul Postăvaru - Cheile Râşnoavei şi Făgăraş - lacul Vidraru. Aici o săritură în jur de 150 de metri costă aproximativ 300 de lei. Cei care vor să sară fără coarda elastică o pot face cu paraşuta. Singurul aeroclub de unde se pot face sărituri de la 4.000 de metri în România este la Ploieşti. Pentru un salt profesionist (Accelerated Free Fall) este nevoie de brevet obţinut de la Aeroclubul României, iar saltul costă aproximativ 80 de euro. Începătorii sar cu doi instructori, nu au nevoie de brevet şi plătesc 100 de euro pentru a se arunca în gol.

Evenimente extreme

Raliul Aradului

Are loc în perioada 17-18 septembrie şi este compus din 11 probe speciale. Vineri raliul debutează cu superspeciala de pe cartodromul VIK Power din Arad, iar sâmbătă au loc probele din zona oraşului Lipova. Lungimea totală a raliului are 415,95 km (din care 115,8 km probe speciale).

On Top of the World Bike Fest

Tot sâmbătă, 18 septembrie, are loc şi concursul de mountainbike Uphill la Sinaia. Traseul urcă de la Sinaia până la vârful Furnica şi continuă pe platoul Bucegi. Taxa de înscriere este de 50 de lei (până pe 10 septembrie) sau 70 de lei în ziua concursului. Sosirea la categoria Elite va fi pe vârful Omu. Pentru cei mai puţin pregătiţi există alte trei categorii cu trasee mai uşoare cu diferenţe de nivel între 430 şi 2.400 de metri. Festivitatea de premiere are loc seara la ora 19.00.

Red Bull Flugtag 2010

Aflat la a treia ediţie, acesta îşi provoacă iar concurenţii să deseneze, construiască şi piloteze propria maşinărie care îşi va lua zborul de la 6 metri înălţime. Înscrierile s-au încheiat, dar evenimentul merită urmărit şi dacă nu participaţi. Acesta are loc duminică, 19 septembrie, în Bucureşti, pe malul Dâmboviţei, lângă Biblioteca Naţională.

Kronstadt Classic Rally

Tot la Braşov, a doua ediţie a raliului are loc în weekend-ul 24-25 septembrie. echipajele îşi pot înscrie maşinile clasice într-o cursă care va premia, la final, valoarea adevăraţilor pasionaţi. Este un raliu independent la care pot participa doar vehiculele fabricate înainte de 31 decembrie 1978 înscrise în circulaţie pe drumurile publice care au menţionat în cartea de identitate "vehicul istoric". Taxa de participare pentru pilot şi copilot este de 600 de lei, iar pentru o a treia persoană aceasta este de 200 de lei.

Duatlon Cetatea Braşovului

A treia ediţie a duatlonului va avea loc sâmbătă, pe 18 septembrie. Concursul constă în intercalarea unei probe de mountainbike între două ture de alergare, ture care vor străbate centrul vechi al Braşovului prin cele mai reprezentative puncte de atracţie turistică. Tura de alergare are o lungime de 5 km în urcare cu 200 de metri, iar cea de mountainbike are 12,5 km. Înscrierea se face în dimineaţa de sâmbătă până în ora 10.30, startul se dă la ora 11.00, iar premierea are loc la ora 17.00. Taxa de înscriere este 70 de lei individual, 100 de lei ştafetă şi 120 de lei ştafetă companii.