Ceasuri & Bijuterii

Aerospace de 9 ani, still counting

22 iul 2009 120 afişări
Din aceeaşi categorie
Aerospace de 9 ani, still counting

Lucian Miess, general manager Gett’s, proprietar al saloanelor cu acelasi nume, vede ceasurile ca simboluri ale statutului social. Poate de aceea a ales unul singur. „Nu le schimb, pentru ca am din 2000 un Breitling Aerospace, care e destul de pretios si rezistent ca imagine in timp, la sala, scufundari si e si smart casual, poate fi purtat la orice, de la sport la smoking."

Si-a dorit o „piesa" care sa se potriveasca in toate situatiile de mai sus, sa se asorteze cu stilul sau de viata.

 „Sunt atras de estetic, cu asta ma si ocup, si intotdeauna am dat tarcoale vitrinelor de ceasuri. Am si mostenit din familie un ceas de buzunar cu lant, totul din aur cu safire, de la bunicul meu, o piesa foarte sic si pretioasa, numai ca, in ziua de azi, ramane mai mult piesa de muzeu decat utila in realitate."

Miess cauta si un ceas rezistent, pentru ca sportul e una dintre indeletnicirile sale zilnice de peste 30 ani, atat in sala, cat si la scuba diving. Mai trebuia sa se potriveasca si la munca si in timpul liber, atat ziua cat si seara, sa se poata asorta la cat mai multe lucruri, sa aiba o imagine ce nu se demodeaza usor in timp, sa fie mai mult decat un simplu ceas (ca functionalitati): afisaj digital pe langa cel clasic, doua zone de timp, pentru plecarile din tara, afisaj de data si de zi a saptamanii, cronometru... „Si sa mai fie si pretios, atat cat sa fie «o piesa»", adauga el. „Pare greu de crezut ca am gasit asa ceva. Si totusi am gasit. Nu 100%, dar l-am facut sa devina 100%. Adica am ales un model de la Breitling, un Aerospace, care este un argintiu foarte inchis, crom, mat, cu fundalul ecranului (de safir) de un bleumarin inchis cu reflectii, ce se poate adapta la orice, cu intarsii aurii foarte fine si putine, cu toate functiile enumerate mai sus, dar cu curea din piele."

Aici insa nu a fost pe placul sau. „Am avut geanta diplomat cu maner de piele, extrem de frumoasa, dar care a avut mult de suferit. Recunosc ca am stat pe capul oamenilor aceia sa gasim solutii si am reusit sa luam o alta bratara, de la un alt ceas, pe care am adaptat-o la acesta. Am implicat pana si patronul magazinului si am asteptat ceva pentru livrare, dar a meritat."

Moda s-a schimbat, insa Aerospace este inca in fabricatie, rezista in timp si lui Miess i se pare ca modelul vechi arata chiar mai bine decat cel nou. „Am mai vazut si alte firme si alte modele, sunt multe impecabile, numai ca avand formate anumite obiceiuri, imi va fi greu sa le adaptez la orice si cu frecventa schimbarii modei. Deocamdata, desi tentat peste masura, raman fidel."