ZF 24

Aplicaţia smartphone care poate salva viaţa bicicliştilor

30 sep 2012 250 afişări de Mădălina Dediu Panaete
Din aceeaşi categorie
Aplicaţia smartphone care poate salva viaţa bicicliştilor

O aplicaţie smartphone care detectează un accident şi anunţă serviciile de urgenţă a fost creată special pentru biciclişti, scrie Daily Mail.

Aplicaţia constă în trimiterea datelor prin bluetooth de la detectorul de mişcare ataşat la casca biciclistului către telefonul acestuia. Detectorul de accidente, care se numeşte ICEdot, poate chiar să evalueze gravitatea accidentului în funcţie de cât de tare a căzut biciclistul. După accident, aplicaţia va activa o alarmă şi va începe o numărătoare inversă care poate fi fixată între 15 şi 60 de secunde. Dacă în acest interval alarma nu va fi dezactivată, aplicaţia va contacta serviciile de urgenţă.

Cu ajutorul GPS-ului, detectorul poate determina locul unde se află victima. De asemenea, se pot înregistra şi anumite detalii medicale, de exemplu dacă biciclistul suferă de diabet sau are anumite alergii. Dacă accidentul nu a fost foarte grav, biciclistul poate opri alarma şi astfel anulează întregul proces. Această aplicaţie a fost creată de compania software ICEdot din Statele Unite.

Costul senzorului de mişcare, al aplicaţiei smartphone şi a unui abonament de un an la ICEdot este estimat la 120 de lire (150 de euro). Acest sistem ar trebui să fie dispobibil pe piaţă începând cu aprilie anul viitor.

"Această idee ne-a venit de la Biju Thomas, care poate fi considerat un model pentru toţi bicicliştii. Pe când se afla singur la o plimbare cu bicicleta, a avut un mic accident, dar dacă i se întâmplă un lucru mai grav nimeni nu ştia unde se află. Astfel a apărut ICEdot", a explicat Chris Zenthoefer, directorul companiei.