Arts & Design

Artă pret a porter

07 oct 2010 35 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Idelier, concept store-ul de pe Lascăr Catargiu nr. 1, reuneşte de obicei lucrări de artă, obiecte de design interior, design vestimentar şi accesorii.

Însă recent domeniile au început să fuzioneze într-un melanj reuşit. Astfel, artistul Alexan­dru Cristea (cunoscut sub pseudonimul de Alexandru Nimurad) a creat o serie de lucrări de artă care au fost trans­puse ulterior pe haine croite de designerul Silvia Şerban.
Culorile şi formele evadate de pe pânză s-au refugiat astfel, sub formă de imprimeuri, pe tricouri (120-150 lei), rochii de mătase naturală (480 lei), cravate şi chiar lămpi (280 lei). Tema principală abordată de Nimurad pentu lucrările sale este superficialitatea.

În cuvintele artistului - "într-o călătorie zilnică printre 10 posturi de TV, 2 fast-food-uri şi o revistă de scandal ajungem să ne reducem la formele de bază care se comportă ca orice formă naturală...".
Varianta printată a lucrărilor executate în mare parte digital costă 300-450 de lei. Iar cei care vor să poarte lucrările de artă mai degrabă decât să le cum­pere ca decoraţiuni îşi pot alege imprimeurile dintre personaje de circ în culori puternice ce joacă roluri principale în scene complexe, băieţi şi fete personificate şi poveşti de viaţă în alb şi negru. Şi este garantat că "superficialitate" nu iese la spălat.