Arts & Design

Afaceri si arome... de bani

24 sep 2009 32 afişări
Din aceeaşi categorie
Afaceri si arome... de bani

Madeleine Florescu, proprietara parfumeriilor Madison, va deschide in Budapesta, printr-o investitie de 150.000 de euro, un nou magazin dupa modelul celor doua deja existente in Romania, cu acelasi concept de design si aceleasi produse de lux. "In Ungaria, piata parfumurilor este mai educata, insa nu functioneaza la capacitatea maxima, ne bazam succesul noului magazin Madison pe selectia noastra de produse si pe locatia pe care am ales-o", a spus Madeleine Florescu in exclusivitatepentru Dupa AFaceri.

Parfumeria Madison Budapesta se va afla pe strada Andrassy Utca, una din arterele de shopping ale capitalei Ungariei, langa magazine ca Louis Vuitton si vizavi de Gucci, iar lansarea oficiala va avea loc la inceputul lunii decembrie.

Proprietara Madison a anuntat odata cu lansarea noului butic si o schimbare in cariera. Florescu va reprezenta compania italiana Intertrade Europa (distribuitor de parfumuri de lux), in circa 15 tari din sud-estul Europei, ocupandu-se de partea de training, marketing si vanzari. "Baza mea va fi tot in Romania si in continuare voi sta la magazinele Madison, insa doar cateva ore pe zi, in plus voi calatori in afara tarii de aproximativ trei ori pe luna. Acest nou job va fi o oportunitate si ca market research pentru propria afacere", spune Florescu.

Cele mai bine vandute branduri din parfumeriile Madison au fost anul acesta si cele mai scumpe, precum By Killian, Nasomatto sau Clive Christian, astfel ca afacerea nu a avut de suferit mult din pricina crizei. "Doar ca primele luni din an, care ar fi trebuit sa fie cele mai bune, au fost ceva mai slabe. Cu toate acestea, pentru acest an estimam o cifra de afaceri de aproapre 1 milion de euro - 750.000 de euro pentru cele doua magazine din Bucuresti, plus vanzarile pentru noul magazin din Budapesta", spune Florescu.

In parfumerii vor fi prezentate curand si produse noi printre care o colectie de lumanari si parfumul lansat marti in Bucuresti, in premiera mondiala de catre Madison. Parfumul care se numeste "Andy Warhol Succes is a job in New York" face parte din colectia casei de parfumuri Bond No. 9, ce poarta amprenta operelor de arta ale artistului american Andy Warhol, alaturi de Lexington Avenue sau parfumul Union Square (pe sticla caruia se regaseste primavara newyorkeza redata de artist prin flori si culori vibrante). Si daca-l porti se spune ca o sa devii bogat…sau cel putin o sa lasi in urma ta aroma dulce (a banilor) compusa, pentru cei care nu stiau, din note calde de baza de mandarina, bergamota si coriandru ce se transforma in note de varf de vanilie, patchouli si ambra. Parfumul se regaseste intr-o sticla pe care troneaza un dolar artistic inspirat din seria de dolari prespalati desenati de Warhol in 1981 si va putea fi cumparat din parfumeriile Madison in aproximativ 3 saptamani pentru pretul de 700 de lei (50 ml).