Arts & Design

Artmark: Grigorescu va fi primul pictor român care va bate recordul de 1 milion de euro

19 apr 2011 148 afişări de Roxana Pricop
Din aceeaşi categorie

Manuela Plăpcianu, directorul executiv al casei de licitaţii Artmark, estimează că Nicolae Grigorescu va fi primul pictor român care se va vinde pentru un milion de euro.

Recordul pieţei de artă este de 240.000 euro şi a fost stabilit de tabloul "Cârciumă la Rucăr" semnat de Nicolae Grigorescu, adjudecat în cadrul licitaţiei de primăvară din 23 martie a casei Artmark. Recordul anterior era de 175.000 euro stabilit de acelaşi pictor cu tabloul "Păstoriţa".

Record la licitaţiile de artă din România: opere de 1,27 mil. euro vândute într-o singură seară

"Cel mai probabil Nicolae Grigorescu va fi pictorul care va bate recordul de un milion de euro, este însă dificil de estimat în cât timp se va întâmpla acest lucru. Pe piaţa de artă din Ungaria, valoarea de un milion de euro a fost atinsă încă din 2007", a spus Manuela Plăpcianu.

Azi, casa de licitaţii Artmark a lansat cea de-a doua ediţie a Indexului pieţei de artă româneşti, catalog ce inventariază randamentele anuale înregistrate de operele de artă în ultimii 15 ani. În anul 2010, indexul pieţei de artă a înregistrat un randament mediu anual de 40% în euro, peste aprecierea de 30,5% raportată în 2009.

Citeşte şi: