Arts & Design

Cafeaua la Thomas

03 mar 2011 77 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Cafeaua la Thomas

Cel din urmă este un magazin plin cu antichităţi care de curând a amenajat, la etajul 2, şi o cafenea printre piese de mobilier vechi şi accesorii extravagante. La căpătul scărilor de lemn care parcă duc într-un pod părăsit descoperi 3 camere pline cu obiecte valoroase care îţi aparţin pentru o oră două , cât savurezi o cafea sau o ciocolată caldă belgiană cu frişcă din plin.

Am ales să ne aşezăm lângă geamul acoperit parţial de draperii de catifea, pe două jilţuri victoriene, la o masă rotundă sculptată pe care ardea o lumânare într-un sfeşnic antic. Ne-am minunat la candelabrul imens de deasupra noastră şi la scaunele din coarne de ren care stăteau abandonate într-un colţ.

În contrast cu izul secular al locului, chelnerii sunt toţi tineri, relaxaţi şi îmbrăcaţi lejer şi colorat de parcă de-abia acum au sosit din Vama Veche.

Muzica de pe fundal rămâne fidelă atmosferei locului şi permite dicuţiei să-şi urmeze cursul, din când în când acompaniind-o cu o vioară şi alte sunete suave. Însă surpriza locului nu se termină aici, ci continuă până la mansardă, unde e amenajată baia. Mai urci astfel două rânduri de scări mici din lemn, timp în care treci pe lângă alte scaune sculptate, vaze cu flori, tablouri şi tot ce poate fi mai frumos într-o casă.

Spaţiul este unic în Bucureşti şi se poate spune că i-ar sta bine în orice oraş cosmopolit din lume. Meniul ar putea fi mai bogat, dar are totuşi bazele, de la cafea până la fresh de portocale, bere şi cocktailuri. Thomas are uşile deschise de la ora 10.00 dimineaţa până la 8.oo seara, când se sting lumânările.