Arts & Design

Cât costă şi cum arată maşina pe care ar alege-o capetele regale pentru o evadare de weekend

30 sep 2011 1393 afişări de Bogdan Alecu
Din aceeaşi categorie
Cât costă şi cum arată maşina pe care ar alege-o capetele regale pentru o evadare de weekend

Casele regale dispun atât de maşini oficiale, pentru evenimente, dar şi de maşini "neoficiale", pentru timpul liber.

În condiţiile în care acum Bentley şi Rolls Royce sunt cunoscute mai mult pentru limuzinele lor, iar Ferrari a devenit deja prea ieftin şi prea comercial, cei ce doresc cu adevărat un automobil special apelează la constructori precum Pagani.

Pagani Huayra este unul dintre cele mai exclusiviste automobile ce pot fi achiziţionate în momentul de faţă, cu un preţ care începe de la aproximativ 700.000 de euro şi poate depăşi un milion de euro."Secretul" luxului nu se ascunde sub capota motorului, unde se regăseşte un motor Mercedes-Benz AMG V12 de 700 CP, ci în detalii. Maşina are un design exterior unic, materiale de înaltă tehnologie utilizate şi un interior care nu seamănă cu nimic din ce a mai fost realizat până acum. Spre exemplu, covoraşele din interior nu sunt realizate din material textil, ci dintr-o piele de foarte bună calitate. Mai mult, în habitaclu nu s-a utilizat nici măcar un gram de plastic, totul fiind acoperit cu piele sau realizat din aluminiu.
Întreaga caroserie este proiectată pentru a oferi o rezistenţă aerodinamică minimă şi o forţă de apăsare maximă. Acest lucru este posibil prin echiparea cu lapsuri şi aripi care îşi pot modifica unghiul de atac.

În ceea ce priveşte performanţele dinamice, maşina atinge o viteză de peste 370 km/h, în timp ce acceleraţia poate concura cu cea a maşinilor de Formula 1.