Arts & Design

Unde găseşti mirodenii din toată lumea, în Bucureşti

31 oct 2011 4186 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

La sfârşitul lui septembrie s-a deschis pe strada Tudor Ştefan, nr.25, primul magazin dedicat mirodeniilor, din Bucureşti. Locul se numeşte chiar " Magazinul de mirodenii" şi conţine peste 170 de mirodenii pure, amestecuri, specialităţi de săruri, piperuri şi nu numai. Aici descoperi ulei de ajowan, asafoetida indiană şi arrowroot dar şi cea mai preţioasă mirodenie din lume, şofranul.

Magazinul din Dorobanţi este reprezentant exclusiv pentru o gamă de produse irlandeze, premiate în toată Europa, dar şi pentru colecţii de mirodenii ecologice, aduse direct de la o fermă din Sri-Lanka, în regim Fairtrade. Mirodeniile sunt organice, certificate de producători şi dublu certificate pentru România de către Ecocert. Preţurile produselor variază între 5 şi 100 de lei, în funcţie de gramaj şi de provenienţă. Şofranul, care e adus din Spania, este cel mai scump produs din magazin şi costă 75 de lei pentru un gram.

Spaţiul e uşor de găsit datorită interiorului vopsit în roşu aprins. Deşi designul păstrează ceva din stilul britanic, culorile şi varietatea mirodeniilor adunate în cei 20 de metri pătraţi fac din magazin un rai al celor fascinaţi de aroma exotică a Orientului.

Magazinul a devenit deja popular printre pasionaţii de gastronomie din capitală. "Avem clienţi vârstnici care vin săptămânal pentru a-şi lua un pic de frunze de lime sau o vanilie, dar şi clienţi care preferă produsele noastre irlandeze sau descoperă şi se îndrăgostesc de produsele din Sri-Lanka", spune Oana Bakovic, managing partner Magazinul de Mirodenii.

Care sunt cele mai bune 10 meserii din lume