Auto

Controversatul prezentator al Top Gear Jeremy Clarkson a câştigat anul trecut 2,6 mil. euro

10 ian 2012 2244 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
Controversatul prezentator al Top Gear Jeremy Clarkson a câştigat anul trecut 2,6 mil. euro

Jeremy Clarkson, controversatul prezentator al emisiunii auto Top Gear a câştigat anul trecut 2,14 milioane de lire sterline (2,6 mil. euro), scrie The Telegraph.

Suma, mai mult decât dublă comparativ cu cea din 2010, arată că Clarkson este unul dintre cei mai în vogă prezentatori ai BBC, în ciuda sau datorită abilităţii sale de a cauza controverse.

Creşterea sumei se datorează unei înţelegeri conform căreia Clarkson încasează bani atât din emisiunea difuzată în 198 de ţări, cât şi din vânzarea de DVD-uri, materiale promoţionale sau încasările din show-uri live.

Actele contabile ale firmei Bedder 6 arată că partea lui Clarkson s-a ridicat la 1,79 mil. lire sterline în anul încheiat în martie 2011. El a mai primit 350.000 de lire sterline ca bonus de performanţă de la BBC, ceea ce duce veniturile sale totale la 2,14 mil. lire, comparativ cu 854.000 de lire sterline cu un an în urmă.

Clarkson încheie astfel un an în care ediţia specială de Crăciun a avut 5 milioane de telespectatori în Marea Britanie, fost sa soţie l-a acuzat că este ipocrit şi a fost lovit de un val de critici după ce a spus că funcţionarii publici ar trebui executaţi pentru că fac greve.

Citeşte şi: