Auto

Discriminare pozitiva

12 mar 2009 41 afişări
Din aceeaşi categorie
S-a suparat pe Bill Gates si a „pedepsit" Microsoft cu 1,7 miliarde de dolari. L-a mustrat pe presedintele francez Nicolas Sarkozy pentru ca a sugerat ca ajutorul pentru industria auto franceza ar trebui sa se refere numai la forta de munca franceza. A indraznit chiar sa il reduca la tacere pe Michael O'Leary prin votul negativ pe care l-a dat conducerii Ryanair atunci cand aceasta licita pentru a cumpara Aer Lingus.
Neelie Kroes (68 de ani), comisarul european pentru concurenta, este campioana fair-play-ului, dusmanul celor care fac ca piata sa stagneze si cel mai mare cosmar al cartelurilor, cluburilor exclusiviste si intelegerilor facute in secret la o partida lejera de golf.
Exista totusi o zona in care Kroes nu tuna si fulgera. „Sunt in favoarea discriminarii pozitive", declara Kroes, care si-a folosit influenta pentru a plasa cat mai multe femei in pozitii de conducere atat in departamentul sau, ceea ce a atras privirile dezaprobatoare ale multor domni seniori in domeniu. Kroes sustine ca „numirea femeilor in pozitii cheie este cel mai bun lucru pentru noi in acest moment. Nu e de mirare ca exista atat de multe probleme economice si ca bancile sunt in colaps. Totul se intampla din cauza excesului de testosteron. Femeile sunt mai directe si mai orientate spre target decat barbatii care se pierd in diverse jocuri de putere". Kroes este una dintre cele 10 femei care fac parte din echipa de 27 de comisari europeni. Potrivit acesteia, prezenta sa in „inima" conducerii europene se datoreaza lui Jose Manuel Barosso, presedintele Comisiei Europene, care este hotarat sa ofere pozitii de conducere cat mai multor femei.