Auto

Într-un oraş din China, apartamentele se vând cu un BMW în garaj

12 nov 2011 2714 afişări de Alexandru Matei
Din aceeaşi categorie
Într-un oraş din China, apartamentele se vând cu un BMW în garaj

Scăderea bruscă a sectorului imobiliar din China este o veste proastă pentru multe companii din întreaga lume, dar se pare că nu şi pentru producătorii de maşini de lux din Germania, scrie Financial Times.
În oraşul Wenzhou, unde preţurile caselor au scăzut puternic, un dezvoltator imobiliar a anunţat că oferă un BMW primilor 150 de cumpărători de apartamente într-un nou complex rezidenţial. Decizia este un semn al disperării la care au ajuns dezvoltatorii imobiliari în condiţiile în care guvernul de la Beijing încearcă să desumfle bula formată pe piaţa de real estate, notează cotidianul britanic.
Încetinirea sectorului imobiliar din China este o veste proastă pentru întreaga lume pentru că acest sector asigura o cerere importantă pentru materii prime şi juca un rol important în susţinerea creşterii economice. Dezvoltatorii chinezi nu s-au grăbit să reducă preţurile după scăderea cererii, dar unii dintre ei încep să capituleze după vânzările proaste din luna octombrie. Alţii preferă să menţină preţurile la acelaşi nivel, dar oferă în schimb grădini mai mari, genţi Louis Vuitton, croaziere şi acum şi maşini.
"Oricine semnează contractul şi plăteşte pe loc poate pleca cu un BMW", a spus un vânzător din compexul Central Mansions, care are 868 de apartamente. "Nu înseamnă că vânzările merg prost, dar încercăm să atragem mai mulţi clienţi". Maşinile oferite de dezvoltator valorează circa 10% din preţul apartamentelor.

Citeşte şi: