Auto

Mini-SUV urban: Toyota Urban Cruiser

18 iun 2009 34 afişări
Din aceeaşi categorie
Mini-SUV urban: Toyota Urban Cruiser

La prima vedere Urban Cruiser aminteste mai mult de un Dodge Nitro „intrat la apa", cu toate ca imprumuta din masivitatea specifica noului Avensis, in special in ceea ce priveste partea frontala.
La fel si din lateral. Daca il vezi doar in poza, ai impresia ca ai de-a face cu un SUV in toata regula, in timp ce in realitate are dimensiunile specifice unui model de clasa mica.
Cu toate ca nu are o lungime mai mare de 4 metri, incadrandu-se perfect in clasa mica, la interior ai impresia ca te afli intr-un model compact.
Spatiul interior este generos atat pentru pasagerii fata, cat si pentru cei din spate - care spre exemplu stau mai confortabil in Urban Cruiser decat in multe modele chiar de clasa medie.
De asemenea, am fost placut impresionati de portbagajul care masoara peste 300 de litri in versiunea „normala" si aproape 750 de litri in cazul in care se renunta la locurile din spate.
Materialele utilizate in habitaclu nu exceleaza printr-o calitate premium. Plansa de bord este realizata dintr-un plastic dur, la fel ca si consola centrala. Din fericire regiunea de pe portiere unde de obicei se sprijina mana este acoperita cu un material similar cu plusul, oferind un confort mai ridicat.
Desi credeam la prima vedere ca vom avea de-a face cu o masina confortabila la condus, in Urban Cruiser cu motoru diesel de 1,4 litri am descoperit un ADN de model cu spirit sportiv. Ambreiajul scurt si tare, cutia de viteze cu sase trepte scurte si precise si din nou o directie confortabila, dar in acelasi timp setata pe dinamica. Astfel, chiar si pe autostrada la 160 km/h masina nu a dezamagit absolut deloc. Acelasi lucru s-a intamplat si pe dealurile de langa Lisabona. In ciuda garzii la sol ce va mai ridicate in comparatie cu „competitia", masina s-a comportat foarte bine.
Din pacate, cei de la Toyota nu ne-au comunicat nici macar un pret aproximativ, acestea urmand a fi publicate in saptamanile ce urmeaza.