Auto

Range Rover Velar, mai presus de rafinament

01 nov 2023 100 afişări de Publicitate
Din aceeaşi categorie

Noul Velar duce ideea de lux la un nou nivel, datorită celor mai recente şi inovatoare tehnologii, datorită rafinamentului specific şi, nu în ultimul rând, datorită unui design de ultim moment. Printre multele noutăţi, maşina vine în premieră cu funcţia Active Road Noise Cancellation pentru a deveni cel mai silenţios vehicul din clasa sa în ceea ce priveşte zgomotul la rulare, alături de o nouă versiune plug-in hybrid pentru a permite obţinerea de emisii zero. În premieră, modelul Velar dispune acum şi de o versiune Autobiography, întocmai precum Range Rover. Ce alţi aşi mai are în mânecă?

Era anul 2017 când Range Rover Velar lua industria luxului prin surprindere. Recunoscute pentru performanţele şi confortul absolut în teren accidentat, automobilele Range Rover veneau atunci pe piaţă cu un design care nu doar permitea accesul pe orice traseu, ci atrăgea atenţia oriunde mergea.

Şase ani mai târziu, e momentul pentru o nouă „revoluţie“. Range Rover Velar redefineşte acum încă o dată luxul modern, cu cele mai noi tehnologii, cu rafinamentul specific Range Rover şi un design dramatic, curat şi simplificat.

„Noul Range Rover Velar este un exemplu impecabil al filozofiei noastre de design modernist – curat, reductiv şi de dorit. Definit de proporţii perfect optimizate, Range Rover Velar întruchipează o sofisticare fără efort, cu o eleganţă îndrăzneaţă şi o prezenţă dramatică, cu adevărat unică“, a subliniat Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer în cadrul Jaguar Land Rover.

Tot în termeni de design, noua grilă, alături de introducerea noilor faruri Pixel LED9 cu lumini de zi şi cu un efect asemănător unei bijuterii, asigură un aspect unitar întregii game. În ceea ce priveşte noile stopuri LED, acestea sunt o expresie a designului sofisticat, oferind un aspect 3D atrăgător şi iluminare super-red. Acestea sunt completate de o lampă de frână pe toată lungimea lunetei. În partea din spate,

design-ul este gândit pentru a evidenţia lungimea impunătoare a Range Rover Velar. Profilul pronunţat subliniază aspectul robust, în timp ce noua bară de protecţie spate evidenţiază proporţiile modelului, iar sistemul de evacuare oferă un aspect curat şi elegant.

 

Simplitate şi eleganţă şi la interior

Interiorul elegant al modelului Range Rover Velar este şi el simplificat, fiind conceput cu o măiestrie remarcabilă şi cu materiale noi. Cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment Pivi Pro Range Rover este elementul central – o singură interfaţă de sticlă curbată de 11,4 inch este poziţionată ergonomic mai sus şi mai uşor accesibilă, pentru a ajuta la minimizarea distragerii atenţiei şi a reflexiilor.

Range Rover Velar continuă să ofere o opţiune a interiorului fără piele. Opţiunea combină lâna de la KvadratTM, experţi danezi în textile, cu inserţiile textile din poliuretan UltrafrictsTM, în noul model de perforare Diamond Herringbone. Ca parte a abordării contemporane a luxului tradiţional pe modelele Range Rover, amestecurile de lână KvadratTM sunt cu 58% mai uşoare decât pielea şi oferă un aspect modern şi un efect tactil îmbunătăţit.

Materialul textil inovator a fost supus unor teste riguroase de durabilitate în laboratorul de materiale Range Rover, pentru a garanta rezistenţa pe întreaga perioadă a ciclului de viaţă a vehiculului. Materialele au trecut prin 60.000 de cicluri de testare a abraziunii – echivalentul a 10 ani de utilizare – şi prin teste UV capabile să simuleze trei ani de expunere la lumina puternică a soarelui. Totul în doar o lună.

 

Tehnologie din viitor

Noul Range Rover Velar este primul model care dispune de infotainment Pivi Pro next-gen. Acesta încorporează comenzile pentru toate funcţiile cheie ale autoturismului în cadrul noului ecran tactil din sticlă curbată de 11,4 inchi, iar designul curat dă impresia unui ecran suspendat.

„Noua generaţie a sistemului nostru de infotainment premiat Pivi Pro debutează pe Noul Range Rover Velar, având o interfaţă elegantă din sticlă curbată şi un ecran de start regândit, care controlează digital toate funcţiile de conducere, confort şi accesibilitate. Proiectat ergonomic pentru a reduce reflexiile şi a minimiza distragerile, noul sistem este intuitiv şi inteligent, cu butoane şi glisoare digitale, concepute să funcţioneze în armonie cu comenzile vocale pentru a-l face mai rapid şi mai uşor de utilizat“, a declarat Alex Heslop, Director of Electrical Engineering în cadrul Jaguar Land Rover.

La începutul fiecărei călătorii, şoferii sunt întâmpinaţi de un ecran Pre-Drive pentru acces rapid către funcţionalităţile utilizate de obicei, cum ar fi dezaburirea geamurilor şi opţiune de încălzire în scaune. Odată ce autoturismul este în mişcare, acesta dispare pentru a dezvălui ecranul consacrat cu trei panouri, care poate fi personalizat cu inteligenţa şi flexibilitatea specifice Pivi Pro.

Pentru un plus de confort, butoanele suplimentare din barele laterale vizibile permanent includ comenzi rapide pentru multimedia şi navigare, camere şi funcţia de dezaburire a geamurilor.

 

Lux Contemporan

Dar aceasta nu este singura noutate. O suită de tehnologii inovatoare, care susţin confortul şi bunăstarea pasagerilor, fac ca acest SUV de lux să fie şi mai dezirabil. De exemplu, Range Rover Velar este cel mai silenţios autovehicul din clasa sa în ceea ce priveşte zgomotul la rulare, datorită tehnologiilor rafinate precum sistemul inovator Active Road Noise Cancellation.

Mai mult, varianta plug-in hibrid este mai puternică şi mai flexibilă ca niciodată, cu o autonomie pur electrică crescută de până la 64 km, iar asta datorită unui pachet de baterii reproiectat, în timp ce opţiunile de motoare pe benzină şi diesel includ tehnologie mild hybrid pentru rafinament şi consum redus de combustibil. Clienţii pot alege între nivele de echipare Velar S, Dynamic SE, Dynamic HSE şi Autobiography.

Noul Range Rover Velar oferă rafinamentul obişnuit Range Rover într-un sanctuar calm, cu confort sporit şi dotări opţionale menite să menţină bunăstarea.

„Totul despre Range Rover Velar este extrem de simplu, iar acest lucru se reflectă în interiorul său luxos. Noile modele de scaune şi iluminatul cald al habitaclului întâmpină şoferul la începutul fiecărei călătorii, în timp ce dotările avansate de confort, inclusiv sistemele de purificare a aerului de ultimă generaţie, asigură un mediu relaxant în interior. Împreună cu sistemele inteligente prezente pe Velar, fiecare drum este unul liniştit, controlat“, a menţionat Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes în cadrul Jaguar Land Rover

Cel mai recent sistem Cabin Air Purification Plus ajută la asigurarea bunăstării şi vigilenţei ocupanţilor, cu scopul de a oferi o calitate superioară a aerului. CO2 Management şi PM2.5 Cabin Air Filtration îmbunătăţesc habitaclul prin monitorizarea aerului interior şi exterior şi reglarea corespunzătoare.

Range Rover Velar doreşte să ia din nou segmentul de lux prin surprindere prin inovaţiile implementate. Dincolo de tradiţia britanică, Velar aduce o nouă interpretare a conceptului de inovaţie.