Arts & Design

Bibliotecă la purtător

25 nov 2010 43 afişări de Bogdan Petre
Din aceeaşi categorie
Bibliotecă la purtător

Ebook reader-ul celor de la Prestigio, Libretto 5062, este exact pe măsura unui buzunar de haină. Are un design elegant, subţire şi este uşor de purtat. Are chiar şi o husă de protecţie care îi dă un aspect de agendă, pentru un look mai "non-electronic" care să-i atragă şi pe împătimiţii de cărţi palpabile.

Gadgetul este compatibil cu formatele TXT, PDF (cu Adobe DRM), HTML, FB2 sau EPUB. În memoria internă de 2GB se poate colecţiona o întreagă biblioteca virtuală. Cititorii pot avea astfel acces la orice oră la pasajele favorite din cărţile care le plac. Şi, pentru cei care pot strâmba din nas pe motive că un gadget nu are acelaşi farmec ca răsfoirea unei cărţi, este important de ştiut că paginile electronice au aceeaşi nuanţă cu a foilor de hârtie reale.

Ecranul capacitiv are o rezoluţie de 800x600 pixeli şi răspunde bine la comenzile tactile. Afişează 16 tonuri de gri, iar tranziţiile dintre pagini se fac uşor. Senzaţia este asemănătoare celei obţinute la întoarcerea unei foi de hârtie dintr-o carte "în carne şi oase". Ecranul nu este "luminat" ca unul de calculator care oboseşte ochii după o perioadă mai lungă de utilizare. Este accesibil vizual în aceleaşi conditii necesare lecturării unei cărţi prin efectul de lumină naturală sau artificială dată de o lampă, de exemplu. Iar acumulatorul poate oferi autonomie pentru citirea a 10.000 de pagini. Şi, dacă vi se pare că nu face deja destule, pe lângă funcţia de cititor de cărţi electronice, prin intermediul

conexiunii wireless încorporate, ebook reader-ul poate fi utilizat şi la navigare pe internet, în alb şi negru. Un fel de browser retro, şic şi de efect, util pentru informare, pentru accesarea contului free de email sau, de ce nu, pentru citirea blogurilor preferate.

De asemenea, poate asigura şi un sound adecvat pentru clipele de răgaz, fiind compatibil cu formatele MP3. Nu au fost uitaţi nici pasionaţii fotografiei în alb şi negru. Cu Libretto 5062 ei au posibilitatea să se delecteze cu imaginile preferate în formate JPEG, BMP sau PNG. Readerul va fi disponibil prin partenerii Asbis la un preţ estimativ de 1.050 lei.

Caracteristici tehnice

Dimensiuni: 170 x 124 x 8.8 mm
Greutate: 240 grame
Diagonala ecranului: 6 inchi, 15.3cm
Rezoluţie: 800x600 pixeli
Tehnologia display-ului: SiPix
WIFI: 802.11b/g
Autonomia bateriei: 1530MAh (eBook: 10000 pagini)
OS: Linux V 2.6.21
CPU: Samsung S3C2416 ARM 9 400MHz
Memorie: 128MB Mobile DDR
Stocare: 2GB Flash extinsă prin carduri microSD de până la 32 GB
Conectori: Micro USB, Earphone jack

www.imidoresc.ro