Gadget

Boutique-ul de paine

19 nov 2009 109 afişări
Din aceeaşi categorie
Boutique-ul de paine

Inspirati de paine, doi oameni de afaceri au investit 400.000 de euro intr-un bistrou care asaza in centru unul dintre alimentele preferate ale francezilor. Boutique du Pain inseamna 150 mp de arome frantuzesti, printre care produse de patiserie sau macarons, unul dintre dulciurile icon ale Frantei.

"Bucurestiul devine un oras tot mai cosmopolit si avand in vedere ca in trecut era numit Micul Paris, ne-am gandit ca este o oportunitate perfecta sa lansam conceptul pe piata. Filozofia noastra este sa combinam mancarea casual si traditia franceza. Ne-am gandit la o noua formula de business - un bistrou prietenos de familie", a spus pentru Dupa Afaceri Olivier Le Compte, unul dintre proprietarii Boutique du Pain.

Intreg conceptul bistroului are legatura cu painea, de la spicele de grau asezate in ghivece de flori la culoarea bej a interiorului. Pe pereti sta scrisa cu caractere de mana istoria painii, iar clientii sunt ademeniti cu diferite feluri din specialitatile care ii innebunesc pe francezi.

"Boutique du Pain este un concept cu identitate proprie si a fost dezvoltat de la zero. Dupa cum am mentionat, ne-am axat pe combinarea trendurilor traditionale cu cele moderne."

Constienti ca pentru romani painea nu este inca un fel de mancare, ci mai degraba un accesoriu, omul de afaceri spune ca si-a propus sa educe piata prin degustari zilnice in boutique.

"Ideea a fost sa ii familiarizam pe romani cu diferite gusturi si forme de paine, si, judecand dupa vanzari, putem confirma deja ca romanii sunt deschisi sa experimenteze".

In plus, si-au propus sa fidelizeze clientii prin evenimente speciale. "In fiecare joi vom organiza "afterwork tapas" prin care speram sa ii atragem pe oamenii de afaceri care sa se intalneasca intr-un meniu casual la un pahar de vin si o gustare."

Le Compte a declarat pentru Dupa Afaceri ca a dezvoltat conceptul astfel incat sa poata fi extins si la nivel international sub forma de franciza, pentru care deja a incheiat cateva contracte atat in Romania, cat si in afara.