Arts & Design

Când afacerile curg dintr-un pahar

03 feb 2011 153 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Bucureştiul s-a alăturat marilor capitale şi a deschis anul trecut un local cu un meniu special de cocktailuri şi privelişte deasupra oraşului. Sky Bar se află la etajul 5 al unei clădiri de pe Dorobanţi şi chiar dacă nu oferă un peisaj la fel de spectaculos ca omologul său din Viena, de exemplu, este suficient pentru a vă face să vă simţiţi "la înălţime".

În primul rând, încă din lift se intră direct în atmosfera de vară a barului decorat în întregime în alb (cu excepţia câtorva pernuţe şi scaune colorate). Podeaua albă aminteşte de localurile din Grecia şi dacă pe geam nu s-ar vedea zăpadă aţi uita cu desăvârşire că sunteţi în Bucureşti, în luna februarie. Este un prilej bun pentru a relaxa discuţia de afaceri cu câteva gânduri de...vacanţă.

Meniul de cocktailuri încurajează destinderea atmosferei dar poate ar fi mai bine ca într-o întâlnire de business să nu comandaţi băuturi cu denumiri ca Honey Bunny sau Amore, de la capitolul Above the sky Cocktails. Mai potrivit ar fi un Apple Martini sau un Cuba Libre. În meniul Sky Bar se găsesc oricum şi clasicele băuturi "de business" ca whiskey, cognac Remy Martin X.O sau Henessey X.O. Barul are şi bucătărie aşa că întâlnirea se poate prelungi cu o cină gustoasă.

O altă variantă la fel de savuroasă dar, de data aceasta fără privelişte deasupra oraşului, este wine bar-ul "1000 de chipuri" de pe strada 11 Iunie. Vinăria care s-a deschis în noiembrie după o investiţie de 350.000 de euro este locaţia perfectă pentru a impresiona un partener de afaceri. Spaţiul este împărţit în etaj şi subsol. Oriunde alegeţi să staţi veţi fi înconjuraţi de sticle de vin puse în biblioteci, cu atenţie, ca nişte cărţi de colecţie.

La 1000 de chipuri se găsesc 500 de sortimente de vinuri tinere din care aproximativ 150 pot fi încercate la pahar, iar restul pot fi cumpărate pentru acasă - de la "Shiraz condimentat cu arome de piper negru, un Chardonnay tânăr cu gust de mere verzi sau poate unul învechit ce păstrează în el esenţa stejarului. Un Pinot Noir cu arome de cireaşă sălbatică, un Chateauneuf du Pape cu senzaţii de tutun sau un Riesling australian ce pare să fi fost păstrat într-o lădiţă de lămâi...".

Nu trebuie să fiţi nişte adevăraţi connaisseuri ca să petreceţi o seară aici pentru că wine bar-ul are proprii specialişti oenologi gata oricând să recomande vinuri speciale şi alături de ele brânzeturi şi delicatese asortate.

Tot recent s-a deschis în capitală şi un bar Boutique dedicat şampaniei şi hainelor de designer, pe strada Paris la nr. 22. M'ora champagne bar are un meniu divers de şampanii şi cocktailuri bazate pe şampanie, dar şi gustări asortate.

Designul locaţiei este exclusivist - canapele satinate, buchete imense de trandafiri, mobilier de designer în culori neutre şi corpuri de iluminat avangardiste. De fapt barul este poate mai potrivit pentru sărbătorirea unui succes de business decât pentru semnarea unui contract. Iar pentru partea de relaxare de după întâlnire, la subsol se află boutique-ul M'ora unde se găsesc tricouri "lady like" de la brandul t-shirt - couture, dar şi haine de designeri din sezoane trecute aduse din dulapurile clienţilor care doresc să-şi schimbe garderoba.