Style

Canon Pixma MX340 – multifuncţionalul de apartament

24 iun 2010 31 afişări
Din aceeaşi categorie
Canon Pixma MX340 – multifuncţionalul de apartament

O dată cu migrarea computerelor de la birou către casele noastre a apărut şi necesitatea existenţei, pe lângă acestea, a unei imprimante. Mai luăm de lucru acasă, mai trebuie să printăm urgent ceva, un voucher, formular sau vreun bilet de avion, mai avem copii la şcoală care trebuie neapărat să-şi printeze temele, exemplele pot continua. Este un instrument util lângă un computer până la urmă. Dar, în acelaşi timp cu scăderea preţurilor şi cu avansarea tehnologiilor, banalele imprimante au început să fie accesorizate, au primit şi roluri de copiator sau de fax, au devenit multifuncţionale. Nici preţurile nu mai sunt prohibitive, astfel că aproape oricine îşi poate permite achiziţionarea uneia.

Un astfel de multifuncţional, de apartament să zicem, util chiar şi într-un birou cu activitate mai restrânsă, poate fi şi modelul A4 al celor de la Canon, MX340, care poate fi în acelaşi timp imprimantă color, copiator color şi fax.

L-am utilizat vreme de câteva săptămâni bune, până am stors şi ultimul strop de cerneală color din el şi am fost impresionat de răspunsul prompt, rapid, la printare în primul rând. Documentele printate sunt clare şi au parte de culori naturale. Poate printa la o rezoluţie maximă de 4800 x 1200 dpi la viteze aproximative de 8.4 ppm în varianta monochrom şi 4.8 ppm în cea color.

De asemenea, printarea fotografiilor color din vacanţe poate fi o joacă de copii, putând fi trecute pe hârtie fotografică chiar şi direct de pe camera foto prin intermediul PictBridge. Pentru rezultate de calitate şi durabile, recomand utilizarea cernelurilor şi a hârtiei foto originale şi speciale pentru fotografie.

Dar, pe lângă funcţionalitatea primară de imprimantă, nici cea de scanare nu m-a lăsat nepăsător, fiind una pe care eu o consider extrem de utilă. În primul rând avem la dispoziţie un alimentator automat (ADF) care poate primi până la 30 de coli şi prin care putem scana foarte rapid şi uşor. Documentele pot fi scanate şi printate (copiate) sau trimise pe un PC, prin e-mail sau pe o memorie USB ataşată. Scanurile sunt color, calitative, aproape la fel ca şi originalele.

Cei care mai utilizează încă fax-ul, cu toate că eu cred că este un instrument pe cale de dispariţie, au la dispoziţie unul de tipul G3 care transmite documentele la viteze de 33.6 kbps. Fax-urile pot fi stocate în memoria internă sau, ulterior, pe o memorie USB pentru arhivare.

O altă caracteristică utilă este şi modulul Wi-Fi încorporat astfel încât nu trebuie să îl amplasăm neapărat pe lângă calculator. Multifuncţionalul va sălăşlui acolo unde avem noi spaţiu şi unde nu ne deranjează, oriunde în casă.

Canon-ul Pixma MX340 este un multifuncţional care se poate dovedi util în orice apartament sau birou de dimensiuni mici, atât prin rapiditatea funcţionării, prin calitate, prin multitudinea de funcţionalităţi acoperite, dar şi prin preţul competitiv. Are un preţ de aproape 360 lei, iar cartuşele, unul negru şi unul color, costă câte 68 de lei.

www.imidoresc.ro

Caracteristici tehnice

Pro:

- Are Wi-Fi

- Funcţionare rapidă

- Are ADF

- Preţul

Contra:

- Puţin cam voluminos

Caracteristici tehnice:

- Format maxim: A4

- Dimensiuni: 458 x 415 x 198 mm

- Rezoluţie de listare: până la 4800 x 1200 dpi

- Rezoluţie de scanare: până la 1200 x 2400 dpi

- Conexiuni: USB, Wi-Fi

Caracteristicile complete sunt disponibile pe www.canon.ro