Ceasuri & Bijuterii

Casa de porţelan

12 aug 2010 108 afişări
Din aceeaşi categorie

Pe strada Dr. Staicovici, în Cotroceni, nu departe de gustoasa supă a lui Ota (la nr. 26) şi vizavi de pantofii coloraţi ai designerului Coca Zaboloteanu, s-a deschis pentru bucureşteni o nouă zonă de plăceri hedoniste, de data aceasta fine, din porţelan. Irina şi Ana Wagner, cele două surori care au lansat în urmă cu câţiva ani în Bucureşti brandul ce le poartă numele de familie, au inaugurat săptămâna aceasta Maison de la Porcelaine - a doua zonă dedicată porţelanurilor pictate manual, după cea din bulevardul Carol 39.
"Am mutat atelierele din Victoriei şi am amenajat un showroom în Cotroceni pentru că aici sunt mai multe «manufacturi» ca de exemplu showroomurile designerilor Adrian Oianu, Maria Lucia Hohan sau Adelina Ivan, iar vizavi sunt Ota şi Coca Zaboloteanu", spune Irina Wagner.
Spaţiul Wagner din Cotroceni e împărţit în două ateliere de lucru - unul în care sunt pictate ceainicele şi cănile Wagner şi celălalt unde vor avea loc cursuri de pictură şi desen pentru începători (800-1.000 de lei/lună). Tot aici este şi un showroom amenajat după gustul Anei Wagner şi o terasă provensală cu limonadă rece şi ceai. Astfel clienţii vor putea vizita atelierele pentru a urmări cum prind culoare tot soiul de plante fantastice din porţelan şi animale din junglă sau inspirate din imaginaţia celor 5 pictori care lucrează pentru brandul artizanal. Pe ceşti, farfurii, ceainice, platouri, veioze, vaze şi bijuterii se regăsesc 1001 de motive de la case zburătoare, prinţese, grădini suspendate şi pisici cu guler de dantelă, toate aranjate cuminţi pe rafturi artizanale.
În showroom se află în premieră şi piese de mobilier (la preţuri între 600 şi 2.000 de euro) pictate manual de aceiaşi pictori. "Dacă un client vrea un birou, un set de ceai şi un tablou desenate pe aceeaşi temă, le poate găsi aici", spune Irina Wagner.