Ceasuri & Bijuterii

Good Life. Plaisirs Coupables. GALERIE FOTO

21 dec 2011 308 afişări de Ioana Nicolescu - consultant de imagine şi stil la Code Noir Style, Paris
Din aceeaşi categorie

 

Indexul locurilor şi produselor exclusiviste iubite de bon-viveuri şi connaiseuri, de la concept-store-uri, produse regale, restaurante de designer, boutique-uri şi spa-uri, pentru o petrecere decadentă de Revelion.

1. Le conseil beauté

La câteva sute de metri de aeroportul Otopeni stă ascunsă Belle Maison Spa, o locaţie discretă şi elegantă cu un "meniu" de tratamente croite pentru cei care doresc să se pregătească pentru petrecerea de revelion sau să se refacă după maratonul sărbătorilor. Odată ce ajungi acolo gazda locului te întâmpină cu un ceai verde, servit cu ritual, înainte să fii preluat de specialiştii în tratamente corporale. De recomandat sunt masajele "Diamante, Hematite şi Chihlimbar", un "must try" de 1 oră (170 lei) care lasă pielea tonificată şi strălucitoare (de la praful de diamant) pentru o zi sau două, masajul "Hydrate" de 140 min. (235 lei), o împachetare aromată cu unt de shea, cu ulei de argan şi arome de iasomie sau smochine şi curmale, sau "Couple's Treat"- un ritual aparte Belle Maison de 110 min. (320 lei), dedicat cuplurilor, care începe cu un gomaj simultan al picioarelor realizat cu Charme d'Orient piatră de alaun şi parfum de trandafir, îndepărtat apoi cu prosoape calde. Tot aici ai parte şi de tratamente faciale cu produse exclusiviste Yon-Ka.

 

2. Collage gourmet

Cei care vor să înceapă 2012 într-un loc nou pot încerca petrecerea de revelion de la Collage, spaţiul recent deschis pe bulevardul Ion Mihalache, nr.10-12. Collage a lansat un concept nou în Capitală, care aduce sub acelaşi acoperiş un restaurant haute cuisine, un lounge, o cramă şi un brandy & cigar room în stil british. Bucătăria de la Collage reintroduce conceptul de gastronomie moleculară în Bucureşti însă de data asta cu ceva mai multă imaginaţie. Bucătarul este italian, Roberto dal Seno, iar bucătăria sa denumită fusion creative armonizează ingrediente italiene cu reţete franceze, combinaţii originale şi tehnologii de ultimă oră. Produsele din meniul sezonier sunt decompuse şi compuse din nou printr-un procedeu sofisticat şi lung ce ţine mai mult de principiile unui laborator ştiinţific decât de cele ale bucătăriei clasice. Pentru petrecerea dintre ani Collage va pregăti două meniuri speciale. În restaurantul alb, de unde se vor auzi valsuri cântate la pian, se vor servi Tartă de parmezan pe piure de morcovi caramelizaţi şi trufe şi Sea Bass gătit în vacuum cu coajă de lămâie pe spumă de cartofi cu şofran, în timp ce în lounge-ul cu aer newyorkez, bufetul suedez va conţine Cubuleţe caramelizate de foie gras şi gelatină de vin roşu şi Vafe de pâine, brânză Scamorza afumată şi reducţie de struguri, printre alte feluri moleculare. Vedeta serii va fi însă un mille feuille de foie gras brulé cu un strat de măr şi pară şi un strat de măr şi avocado, servit cu un cocktail pe bază de Porto.

Clienţii care vor să se retragă pentru un trabuc şi un pahar de whisky rar pot urca oricând în cigar room-ul cu design spectaculos şi culori de mahon. Seara de revelion la Collage costă 500 de lei, pentru lounge şi 700 de lei, pentru restaurant.

3. Le réflexe style

Paietele şi materialele glam sunt în trend sezonul acesta, iar buticurile din capitală s-au pregătit temeinic pentru petrecerile de sezon. Lista de cumpărături poate să cuprindă o rochie tunică(3.240 lei) de la magazinul Armani, de pe Calea Victoriei, purtată peste un pantalon aparent simplu, sau o fustă argintie Rue du Mail (1.439 lei), brandul parizian al lui Martine Sitbon, de la Iqonique. Tot de aici, puteţi alege o rochie fluidă din panglici subţiri de material semnată Rue du Mail(1.766 lei), care ar face furori pe ringul de dans. Cele mai extravagante modele se găsesc însă la Mengotti, printre care o rochie de la P.A.R.O.S.H (3.230 lei), realizată numai din paiete speciale în 3 culori asemănătoare cu solzii peştilor orientali.



4. Les accessoires

Accesoriile Christian Louboutin nu mai au nevoie de introducere, iar concept store-ul The Place a adus, printre altele, câteva modele signature ale designerului - o pereche de pantofi cu cristale negre Swarowski( 5.095 lei) sau modelul din satin bej cu efect de oglinzi. Şi pentru că pantofii nu se mai asortează la plic de ani de zile clutch-ul poate fi din piele exotică cu ţinte de metal pe bretea sau cu strass-uri foarte mari (Prada), tot de la The Place sau pavat cu cristale, strassuri mici şi lanţ auriu (Dolce & Gabana), de la magazinul Mengotti.

5. La pièce de résistance

Piesa de rezistenţă a selecţiei " guilty pleasures " pentru noaptea de revelion este body-ul Infinity NudeBlack (290 lei), de la Ludique. Body-ul e realizat din stretch tulle cu aplicaţii de catifea, în stil minimalist cu accente retro. Piesele Ludique sunt realizate manual, în ediţii limitate şi sunt disponibile în exclusivitate pe site-ul Molecule F.

6. L'heure magique

În noaptea dintre ani ora 12 va bate pentru unii discret, printre diamante sau safire, pe cadranul unui ceas din colecţia Belle Epoque de la Damiani, casa italiană de bijutieri fondată în 1924. Colecţia de ceasuri prezentată anul acesta la Basel vine în completarea colecţiei de bijuterii cu acelaşi nume, inspirată de pulsul cultural şi social de la început de secol 20. Ceasul este la rândul său o mică bijuterie în materie de design din ceramică high tech (un material în trend conform spuselor directorului casei Damiani), cu diamante albe de 0,18 carate şi diamante negre de 0,35 carate, montate pe o brăţară din satin tehnologic de cauciuc. Modelul, rezistent la apă, se găseşte şi în versiune neagră .

 

Ioana Nicolescu, consultant de imagine şi stil la Code Noir Style, Paris