Ceasuri & Bijuterii

Importator de ceasuri: Cea mai scumpă piesă vândută anul acesta a costat 50.000 de euro. Cât dădeau românii pe ceasuri de lux înainte de criză?

16 dec 2014 1227 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie
Cererea de ceasuri de lux din România a fost într-o oarecare revenire anul acesta, dar continuă să fie încă departe faţă de anii 2007-2008 când existau clienţi şi pentru piese de 250.000 de euro.

„Cel mai scump ceas pe care l-am vândut anul acesta a fost un Vacheron Constantin de aproximativ 50.000 de euro. Profilul cumpărătorului e dat de oamenii de afaceri cu un business consolidat, educaţi, care au luxul în educaţie ca parte a valorilor personale, oamenii care călătoresc, colecţionarii“, spun reprezentanţii Helvetansa, compania româno-elveţiană fondată în 1994 specializată în comercializarea de ceasuri şi bijuterii de lux.

Într-un interviu recent, Max-Igor Muller, administratorul Helvetansa, spunea că dacă în perioada 2007-2008 compania putea să vândă 6-8 ceasuri pe an, cu complicaţii cum ar fi mult râvnitul tourbillon, la preţuri cuprinse între 150.000 şi 200.000 de euro piesa, în prezent acest tip de achiziţie s-a oprit.

Compania este prezentă pe piaţa locală prin intermediul a trei magazine, două în Bucureşti, din care cel mai mare este pe Calea Victoriei, şi unu în Constanţa, în incinta hotelului de cinci stele Vega, activ controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu. Compania aduce pe piaţa locală branduri precum Vacheron Constantin, Cartier, Officine Panerai, Piaget şi altele. Helvetansa a finalizat anul acesta o investitie de 40.000 de euro, în magazinul de pe Calea Victoriei, într-un colţ special destinat brandului orologer elveţian Vacheron Constantin, manufactură cu o tradiţie neîntreruptă de peste 250 de ani. În zona est-europeană există doar patru astfel de spaţii în care este reprezentată manufactura elveţiană. Obiectivul pentru 2014 stabilit de Helvetansa pentru brandul Constantin Vacheron este de 30 de piese.

„Tendinţa este de stagnare (în ceea ce priveşte cererea de ceasuri de lux - n.red.), dar aşteptăm perioada sărbătorilor“, au completat reprezentanţii Helvetansa.