Ceasuri & Bijuterii

În jurul lumii cu… Karin Barnhoorn, fondator designer-vintage.com

24 feb 2012 632 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Gastronomie

Yamazoto, din hotel Okura, Amsterdam este singurul restaurant japonez cu stele Michelin din Olanda. De bucătărie e responsabil bucătarul-şef Masanori Tomikav, iar felurile de mâncare pregătite de el sunt foarte simple şi pure. Aş putea savura sashimi de acolo la orice oră din zi. Din meniu recomand Tempura Moriawase, un mix de creveţi prăjiţi, peşte şi legume

www.yamazato.nl/en/

Shopping

Îmi place mult Prada, îmi place stilul lor, materialele şi calitatea hainelor. Iar în Montevarchi, lângă Florenţa, există locul perfect pentru cumpărături de designer. E vorba de o clădire arhi­tecturală denumită Prada (Space) Outlet, unde găseşti şi branduri ca MiuMiu şi Jil Sander, la preţuri de outlet. Acesta însă nu este un outlet ca oricare altul. La intrare primeşti un bilet care nu doar contorizează numărul clienţilor, dar serveşte şi ca bilet de identificare. Aici pe măsură ce-ţi alegi haine, o doamnă elegantă vine şi ţi le ia din mână ca tu să poţi continua nestingherit explorarea rafturilor. Când termini sesiunea de shopping hainele tale sunt aranjate frumos la casa de marcat, nu trebuie decât să scoţi biletul de identificare şi să plăteşti.

Guilty pleasure

Locul despre care urmează să vă spun nu e uşor de găsit pe cont propriu, ca să ajungi la el trebuie să întâlneşti un om îmbrăcat în Djellaba neagră, cu un felinar în mână, care te conduce pe o străduţă lăturalnică, undeva în inima Marrakeschului. Te vei afla deodată la capătul unor scări mari de lemn, la intrarea într-un restaurant foarte stylish denumit Le Founduk. Aici găseşti întotdeauna muzică bună, de lounge, şi mâncare grozavă. Rezervă o masă la primul etaj, peste care tronează un candelabru uriaş din fier forjat. Restaurantul este locul perfect pentru "people watching" şi pentru tradiţionalele Tajine marocane, miel cu smochine de ex.

http://www.foundouk.com/

Inspiraţie

Când am nevoie de inspiraţie pen­tru stil mă duc întotdeauna la Londra. Intru în toate magazinele de pe Sloane Street şi mă plimb prin Harrods. Tre­buie să fiu mereu la curent cu noile tren­duri pentru businessul meu. De obicei când merg acolo stau la The Capital, pe Basil Street, un hotel tipic britanic.

Design

Una dintre camerele mele de hotel preferate este camera numărul 3 din hotelul Boath House, din Scoţia. Clădirea în stil georgian, cu doar opt dormitoare, se află în faţa unui lac întreţinut pe care se plimbă lebede, gâşte sălbatice şi raţe.

Cea mai impresionantă parte din camera 3 este baia cu căzi gemene în care poţi savura şampanie cu parte­nerul, în timp ce priveşti lacul care se desfăşoară în faţa ta.

boath-house.com

Artă

În fiecare an aştept cu nerăbdare să ajung la Tefaf, târgul european de artă din Maastricht (sudul Olandei). Aici găseşti de la Rembrandt la Picasso, vase aparţinând dinastiei Ming şi antichităţi preţioase, până la animalele împăiate ale lui Damien Hirst. Personal colecţionez lucrări de artă contemporană semnate de Ayako Rokkaku, o "protégé" a artistului Takashi Murakami. Îmi plac temele sale naive şi faptul că pictează cu degetele.

http://www.tefaf.com/

Get-away

Undeva în Portugalia, pe un deal, printre măslini, avem o quinta (fermă tipic portugheză). Întotdeauna când mă duc acolo vecina mea îmi găteşte pră­jituri cu smochine şi migdale, senza­ţionale, şi deşi vorbeşte doar por­tu­gheză, iar eu nu vorbesc limba atât de bine, ne descurcăm întot­deauna să vorbim despre viaţă.

Spa

Anul trecut am sărbătorit Crăciunul în Vietnam, în resortul Nam Hai, un loc zen şi minimalist, de 5 stele, amenajat pe plajă, în centrul Vietnamului. Resortul se întinde pe 35 de hectare de grădini tropicale şi e format de fapt din mai multe vile cu piscină, realizate după criterii antice de filozofie Feng Shui. Mai presus de toate însă, m-a impresionat spa-ul. Există 8 pavilioane private de spa situate lângă un lac acoperit de flori de lotus, în care se fac şi tratamente. Din "meniul" complex de terapii recomand masajul Indian Marma Point Head.

thenamhai.com