Ceasuri & Bijuterii

Întoarcerea piloţilor

24 mai 2013 608 afişări
Din aceeaşi categorie

Deşi a trecut prin perioade critice de la înfiinţarea sa în urmă cu mai mult de un secol, Zenith, condus de Jean-Frederic Dufour, se pregăteşte să-şi reia locul în fruntea brandurilor ce au influenţat industria orologeră. Din 2009 Zenith  a lansat  de la zero colecţia Pilot şi El Primero Captain, adăugând în portofoliu şi noi modele pentru doamne, iar anul acesta, din aprilie, brandul anunţă schimbarea identităţii şi a strategiei de distribuţie, urmând să închidă 150 de magazine pentru a deschide alte 100, cu standarde mai ridicate.

Alături de schimbarea strategiei de marketing, anul acesta brandul va lansa la Basel o serie de modele noi echipate cu celebrul El Primero.

Din colecţia Zenith pentru piloţi se remarcă noul model Pilot Big Date Special . „De altfel, Zenith face ceasuri pentru piloţi de când a început să se piloteze avioane. În industrie numele Pilot, ca logo pe cadran, ne aparţine. Avem în arhivă chiar şi o scrisoare de la Louis Bleriot care ne mulţumeşte pentru modelul purtat în timp ce traversa Canalul“, a spus Durfour  într-un interviu.

Modelul Pilot Big Date Special onorează cronograful lansat de Zenith în 1960, prin eleganţă şi funcţionalitate. Carcasa ceasului este realizată din  oţel şi are un diametru de 42 mm. Cadranul arată un subafişaj pentru secunde, situat la ora 9, iar un subafişaj pentru 30 de minute este poziţionat la ora 3. O pereche de indicatoare orare tratate cu ruteniu negru şi vopsea Superlu­mi­nova marchează orele şi minutele într-un stil modern şi masculin.

Numeralele arabe sunt şi ele un detaliu tribut modelului cronograf din 1960. Din spatele scenei legendarul calibru El Primero ticăie ritmat, dând viaţă timpului. Inspirat de ceasurile clasice, Pilot Big Date Special are o curea din piele cusută manual.