Ceasuri & Bijuterii

Locuri mici şi personale pentru un oraş mare

15 iul 2011 272 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Locuri mici şi personale pentru un oraş mare

Parlor-vous pret-a-porter? Dacă da, veţi aprecia atelierul de design Parlor, ascuns într-o casă cochetă de pe strada Silvestru nr. 3. Este un loc mic (adică intim) în care fetele beau cafea cu lapte şi caramel, se joacă cu mărgelele, discută, răsfoiesc reviste şi probează rochii sau accesorii realizate manual din cristale, perle, sticlă sau pietre semipreţioase.

Mai exact, la parterul format dintr-o singură cameră sunt expuse accesoriile şi câteva creaţii, iar la mansardă este playground-ul celor care vor să probeze şi să discute cu designerul Veronica Zaharia. Creaţiile propuse de designer sunt feminine, din materiale vaporoase şi croieli relaxate, cu accente arhitecturale şi finisaje actuale.

După shopping de rochii personalizate, cea mai nimerită e o cafea. Iar cea mai mică cafenea din capitală este Expert Caffe de pe strada Dr. Lister nr. 12. Dar mărimea chiar nu contează aici pentru că cele câteva mese sunt suficiente pentru cei puţini care ştiu de cafeneaua ascunsă după copaci. Expert e la fel ca una dintre acele maşini mici în care încap ca prin minune mulţi oameni. Aici cântă uneori şi trupe live şi au loc şi seri de karaoke. Iar meniul este generos în sortimente de cafea şi cocktailuri, dar şi salate, bruschete, spaghete, clătite şi alte deserturi.
Pentru prânz sau cină o alegere mai potrivită, din tema "petite", este restaurantul italienesc Dolce Vita. Cele câteva mese de la subsol sunt vizitate doar de cunoscători, aşa că se găseşte întotdeauna o masă liberă pentru clienţii noi.
În La Dolce Vita poţi gusta cea mai bună mâncare italienească din oraş la preţuri cum altfel decât... mici. Aici lasagna este preparată în casă, spaghetele cu fructe de mare şi risotto cu negru de sepia sunt delicioase, iar tiramisu e realizat după reţete tra­diţionale.