Ceasuri & Bijuterii

Ceasuri pentru Elvis la 75 de ani

18 iun 2009 101 afişări
Din aceeaşi categorie
In 2010, Elvis ar fi implinit 75 de ani (sau ii va implini, dupa parerea americanilor - deloc putini - care sunt convinsi ca The King este inca in viata). Pentru a marca aceasta aniversare, Hamilton, brandul de ceasuri strans asociat cu imaginea legendei rockeneroll, lanseaza doua noi modele din gama Ventura - ceasul purtat de Presley in filmul Blue Hawaii apare acum in versiunea XXL, dar si intr-o varianta foarte asemanatoare cu originalul. Ventura Quartz pastreaza aspectul modelului din 1957, care a facut istorie fiind primul ceas cu baterie electrica. Carcasa este fie din otel, fie placata cu aur. Cadranul negru face trimitere la modelele vintage, iar mecanismul este quartz (dupa cum arata si numele). Ventura Quartz poate fi purtat fie cu o bratara din metal, fie cu o curea din piele bicolora combinata cu argint sau aur. Si aceasta optiune face trimitere la Elvis care a cerut, atunci cand si-a cumparat ceasul Hamilton, sa ii fie inlocuita cureaua din piele cu o bratara din metal pretios. Pretul e de circa 600 de euro
Ventura XXL Elvis Anniversary Collection este, de asemenea, o referire la modelul ales de Elvis Presley, dar are un aer mai futurist, mai hi-tech. Finisajul metalic al carcasei e imbinat cu nuanta profunda de negru a cadranului si cu rosul stralucitor care se intinde de la ora 12 pana la ora 3 si reapare pe varful secundarului. Cureaua e din cauciuc negru. Acest model costa aproximativ 950 de euro si va fi produs doar pana la sfarsitul anului viitor.
 
Certina, editie limitata pentru F1
Brandul elvetian Certina este aliat de cinci ani cu echipa de Formula 1 BMW Sauber, astfel incat, pentru a marca acest parteneriat, dar si sezonul trecut (care le-a adus celor de la BMW 11 prezente pe podium si locul trei in Campionatul Constructorilor), a lansat un model in editie limitata.
Certina DS Podium BMW Sauber F1 Team Limited Edition este un cronograf gazduit intr-o carcasa din otel cu diametrul de 42mm, care va fi produs in 4.000 de exemplare, echipate cu mecanismul automatic ETA 7750 Valjoux. Liniile sobre ale carcasei contrasteaza cu tahimetrul foarte vizibil si cu luneta stralucitoare, care marcheaza un inel albastru menit sa asigure un contrast clar cu cadranul alb. Intervalul cronometrat este simplu de citit datorita acelor rosii care contrasteaza cu „fundalul" negru, cu finisaj gen fibra de carbon. Secunda periferica e situata in dreptul orei 9, indicata de un ac albastru. Capacul transparent dezvaluie masa oscilanta gravata cu inscriptia Certina Official Partner of BMW Sauber F1 Team. Cureaua din piele are, la randul ei, un finisaj asemanator cu fibra de carbon. Pretul este de 1680 de franci elvetieni.
 
www.ralucabadea.com