Arts & Design

Comunicare totala

16 iul 2009 46 afişări
Din aceeaşi categorie
Comunicare totala

Sa faci afaceri in ziua de astazi sau sa iti faci treaba la locul de munca in special departe de birou a devenit imposibil fara ajutorul unui telefon mobil si in special al unui smartphone.
Aceste device-uri esentiale in trusa de supravietuire a oricarui om de afaceri, pe langa asigurarea comunicarii vocale, fac cam tot ceea ce realizam numai cu un computer mai demult: asigura comunicarea scrisa prin e-mail, asigura accesul la informatie prin internet si chiar posibilitatea de vizualizare si editare a documentelor de tip office. Cei de la Nokia se lauda ca noul lor smartphone, E75, este cel mai bun produs dedicat mesageriei.
Este un telefon al carui aspect te cucereste inca de la prima vedere. Are un design elegant, stralucitor, fin, o combinatie bine proportionata de elemente glossy negre cu finisaje metalice.
Aspectul fin nu ramane numai vizual, aceeasi senzatie o ai si cand il atingi si cand lucrezi cu el, materialele componente fiind de o calitate exceptionala. Slide-ul este ferm, iar mecanismul de actionare este foarte bine realizat, fapt care iti lasa impresia de soliditate, rezistenta.
Principalul sau scop, comunicarea scrisa, este sustinut din plin de tastatura glisanta mare, qwerty, una dintre cele mai bune cu care am avut de-a face pana acum. Butoanele sunt destul de mari pentru tastarea rapida, chiar si pentru degete mai late.
Pe partea de telefonie pura a functionat in parametri normali, fara pierderi de semnal, calitatea apelurilor fiind excelenta. Datorita procesorului la 369 Mhz, parcurgerea meniului si deschiderea diverselor programe apelate se face rapid si aproape fara intarzieri.
La functionalitatile pe care le are, la tehnologiile pe care le incorporeaza sau la potentialul sau, parca se simtea nevoia unui ecran mai mare. Cel de 2,4 inchi parca este cam mic pentru vizualizarea unei pagini web, chiar privita cu telefonul in pozitie orizontala.
In rest, contrastul si luminozitatea sunt destul de bune, culorile afisate sunt vii, naturale, iar unghiul de vizualizare este unul dintre cele mai largi pe care le-am vazut la un telefon mobil. Foarte util este si accelerometrul din dotare, care roteste pagina sau meniul in functie de pozitia telefonului, verticala sau orizontala, chiar fara sa actionam tastatura qwerty.
Pentru o comunicare eficienta si acces rapid la informatii avem la dispozitie cam tot ceea ce ne trebuie, wi-fi si 3G+, iar transferul de fisiere se poate realiza atat prin conectivitate Bluetooth, cat si prin portul miniUSB. Astfel, navigarea pe internet, chiar in conditiile unui ecran mic, este una placuta, paginile incarcandu-se rapid. Si mai beneficiem si de browser-ul Symbianului, unul dintre cele mai complete existente pe piata mobilelor. Cursorul virtual este simplu de utilizat cu ajutorul ramei directionale.
GPS-ul, chiar daca este unul asistat, isi face treaba foarte bine. Am fost localizat destul de repede, fara erori, iar harta Nokia Maps 2.0 este mult, dar mult, mai utila decat cea Google, cel putin pe Romania.
Cum cei de la Nokia nu pun foarte mare accent pe functiile multimedia la telefoanele lor dedicate in special zonei de afaceri, acestea sunt echipate cu camere foto-video al caror senzor este daca nu mic, atunci mediu. Senzorul de 3,2 Megapixeli nu este unul extraordinar si isi pune din plin accentul asupra calitatii
imaginilor statice sau dinamice.
Player-ul video nu putea fi decat Real Player, compatibil cu formatele MP4 si 3GP, videoclipurile putand fi vizionate atat in mod portrait, cat si landscape.
Cei de la Nokia nu au invatat nimic din politica agresiva a coreenilor chiar si pentru telefoanele de business si nu au introdus deloc suport DivX si XviD, asa ca cei care si-ar dori sa vizioneze diverse fisiere codate in aceste formate nu si-au gasit telefonul ideal.
Cei 50 de mega interni nu ne sunt de niciun folos pentru cantitatile de informatie multimedia sau de alt gen pe care le devoram zi de zi. Dar, la pachet, au inclus si un card microSD de 4 GB, de mare ajutor pentru stocarea diverselor documente de tip office sau a altor tipuri de fisiere (cu utilizare profesionala sau nu).
Am fost multumit de autonomie, la o utilizare normala pentru mine bateria m-a tinut cel putin 3 zile, timp in care l-am folosit mai mult pentru convorbiri telefonice, dar si pentru mici verificari de e-mail sau vizualizare pagini web.
Pe partea de mesagerie este de retinut faptul ca avem la dispozitie presetarile pentru webmail-urile populare gen Gmail sau Yahoo, pentru care in procesul de setare nu trebuie decat sa introducem userul si parola pentru a le face functionale. Alte mici amanunte care mi-au placut la aplicatia de e-mail au fost posibilitatea schimbarii rapide intre diferitele casute si navigarea in folderele lor, posibilitatea citirii e-mail-urilor in format HTML si sa nu uitam de compatibilitatea push e-mail.

Il gasim pe www.pcgarage.ro la un pret aproximativ de 1.700 lei.

Caracteristici Tehnice

➭ Greutate: 139 grame
➭ Dimensiuni: 111,8 x 50/80 x 14,4 mm
➭ Ecran: 2,4 inchi, 240x320 pixeli
➭ Memorie interna: 50MB
➭ Slot microSD pentru cresterea capacitatii de stocare
➭ HSDPA (3,5 G), Wi-Fi, Bluetooth
➭ Quad band: 850/900/1800/1900
➭ Camera 3,2 Megapixeli
➭ Compatibilitate audio: mp3,
wma, aac
➭ Radio FM

CONCLUZII

Pro
➭ design de nota 10
➭ conectica de top
➭ functia a-GPS si harta Nokia
➭ tastatura qwerty foarte buna

Contra
➭ se putea un ecran mai mare
➭ camera foto slaba