Arts & Design

Cui îi e frică de Halloween?

28 oct 2010 46 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

Indiferent dacă vă hotărâţi să vă costumaţi în Criză sau în piraţi, nu aveţi şanse să vă plictisiţi în Bucureşti în acest weekend şi nici nu veţi avea timp să vă gândiţi prea mult la problemele recesiunii. De la maraton de filme horror şi expoziţii de artă cu temă "black" până la petreceri "scary" şi cumpărături promoţionale, Halloween este prezent din 29 octombrie peste tot în Capitală.

Amatorii de artă pot vizita expoziţia "Black Objects" semnată de artistul Zolt Berszan la galeria Anaid de pe strada Slobozia nr.34. Expoziţia prezintă doar obiecte şi instalaţii negre şi va arăta probabli ca un "work in progress" dacă şi vizitatorii de weekend vor veni îmbrăcaţi în negru.

Cei care nu au ajuns până acum la Bienala Tinerilor Artişti din Palatul Ştirbei ar putea să meargă în weekend-ul de Halloween. Mai ales că subsolul Palatului e scos parcă dintr-un film cu Dracula, iar labirintul camerelor din clădirea istorică s-ar potrivi foarte bine într-o carte de Agatha Christie.

Sumbra sărbătoare a pătruns chiar şi în magazinele de lux. Furla promovează accesoriile negre. Astfel că începând din acest weekend clienţii magazinului pot cumpăra orice geantă neagră din colecţia de toamnă-iarnă cu un discount de 20%. La urma urmei, o astfel de geantă merge cu orice ţinută pentru petrecerile de sâmbătă seară.

Şi Restaurantul Champions din hotelul Marriott organizează sâmbătă o petrecere specială cu dovleci şi stafii. Cei care au curajul să-şi facă rezervări vor fi serviţi cu cocktailuri Bloody Mary de către chelneri îmbărcaţi precum Casper, fantoma prietenoasă, iar clienţii pasionaţi de vampiri vor avea onoarea să stea la masă cu însuşi Dracula.

Mai târziu în noapte, la Silver Church are loc un Halloween Party în stil irlandez. Era de aşteptat având în vedere că Halloween-ul este o tradiţie irlandeză (celtică) adoptată de popoarele occidentale. La petrecere va concerta trupa Publika, iar dresscode-ul este horror, gore-bloody, fetish, vampire-goth, carnival, uniforms, fantasy.

Încălzirea pentru evenimentele de sâmbătă are loc vineri noapte în Club Control unde vor concerta Dj Teo şi The Dead Ceauşescus - pentru bucureştenii care se tem de comunism şi iubesc punk rock- ul.

Un alt eveniment în acelaşi spirit are loc pe 30 octombrie, de la ora 21.30, la Art Jazz Club unde, în cadrul Halloween Jazz, vor cânta Tom Smith (trombon), Matt Smith (tobe), Cristian Soleanu (saxofon) şi Adrian Flautistu (bas).

Pentru o seară completă amatorii de film pot merge la The Light Cinema din mallul Liberty Center, unde se proiectează un maraton de filme horror. Cei prezenţi au acces la film întreaga noapte - începând cu ora 23.00 până la 10.00 dimineaţa - pentru doar 15 lei. Tot la Liberty Center va fi deschis gratuit după 12 noaptea şi patinoarul din interiorul mallului. Aviz celor care aleg să se îmbrace ca Albă ca Zăpada, Fram Ursul Polar sau vreun cuplu faimos de patinatori ruşi.

Dacă toate acestea par puţin prea obositoare, Librăria Humanitas oferă pe 30 octombrie reduceri de 10% la cărţile despre vampiri şi vrăjitorie. Harry Potter poate fi o companie foarte plăcută pentru cei care se decid să petreacă înspăimântătorul weekend în casă.