Au început deja petrecerile lunii; şi, evident, nici una dintre ele nu va fi completă fără o sticlă de şampanie. Cum alegi şampania potrivită? Şi alături de ce feluri de mâncare ar trebui servită?
Ne-am obişnuit deja să „asortăm“ vinul cu felul de mâncare şi să potenţăm aroma preparatelor deosebite cu un vin bine ales. Însă, atunci când vine vorba despre şampanie, suntem ceva mai conservatori. Până acum! Iată care sunt regulile de care trebuie să ţii seama atunci când vrei o petrecere cu valuri de şampanie, inspirată de „The Great Gatsby“.
- Dacă vrei să ai parte de o şampanie autentică, reţine că această etichetă se poate aplica doar produselor provenite din regiunea Champagne a Franţei. Toate celelalte sunt doar vinuri spumante.
- Învaţă termenii: doar şampaniile produse în anumiţi ani consideraţi extrem de buni de către producători pot purta eticheta de „vintage“. Evident, vor fi mai scumpe şi poţi să le păstrezi pentru ocazii deosebite. Altfel, alege şampania „brut“ (preferata noastră e Alfred Gratien Cuvée Brut Classique).
- Şampania vedetă a unei case producătoare de vinuri va purta întotdeauna numele Cuvée de Prestige. De exemplu, şampania vedetă a Casei Moët & Chandon este Dom Pérignon Cuvée de Prestige.