Arts & Design

Dans le Moir

23 dec 2010 72 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Dans le Moir

De curând s-a deschis un nou concept store care propune un mix de design interior, artă şi modă. Pe bulevardul Iancu de Hunedoara 64, colţ cu Calea Dorobanţi, în spatele unei intrări mini­maliste cu aer occidental se găseşte de săptămâna aceasta Moir.

"Pentru început am adus obiecte de design interior şi opere de artă realizate de tineri artişti. Din ianuarie anul viitor vom aduce ţinute şi accesorii realizate de designeri din afară, dar şi haine vintage", spune Florina Moraru, una dintre cele două proprietare ale buticului de design. Ele s-au ocupat personal de amenajarea spaţiului.

În Moir se găsesc lustre sub formă de nori şi ouă mai puţin ovale, scaune spaţiale sau retro reinventate în culori naturale, însufleţite de fotografiile şi picturile de pe pereţi. Obiectele de design sunt semnate de artişti-designer precum Karim Rashid, Paola Navone, Marco Pocci sau Le Corbusier şi variază de la piese noi până la obiecte realizate în anii '60-'70, dar încă actuale. Obiectele din magazin vor fi schimbate o dată la două luni, însă cine doreşte o mai mare varietate de produse poate accesa www.moir.ro.

De asemenea, produsele din Moir pot fi perso­nalizate. De exemplu scaunul fuchsia din colţ (de lângă intrare) poate fi tapiţat cu blană. Preţurile variază de la 60 până la 1.500 de euro pentru mobilier şi de la 60 până la 10.000 de euro pentru lucrările de artă, în funcţie de cota artistului şi de mărimea lucrării.