Gastronomie

Dantele, gnocchi şi filme mute

17 mar 2011 92 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie

În fiecare joi Cafeneaua Athenee a hotelului Hilton organizează seara 'Silent Movie Night'. Astfel pe peretele din spatele cafenelei s-a instalat un ecran de proiecţie de 2/3 pe care se vor putea viziona în fiecare joi, începând de la ora 20.00, filme din anii '20 ca de exemplu clasica serie Charlie Chaplin. Ecranul a fost deja inaugurat pe 8 martie cu filmele Sex and the City, părţile 1 şi 2.

Iar în loc de popcorn şi tortillas Hilton propune gustări din categoria 'haute cuisine'. Meniul Bubbles & Bites pregătit pentru seara de film cuprinde gustări precum creveţi prăjiţi într-un aluat special, foie gras sau terină de gâscă, la care se recomandă un anumit fel de şampanie.

Meniul costă în jur de 40 de lei pentru o persoană. Pe lângă gustări este valabil şi meniul eu­ro­pean din tim­pul zilei, din care se poate comanda de la Schni­tzel vienez până la Coq au Vin sau Fish and Chips. Vineri seara bistro-ul de la Hilton îşi schimbă stilul orga­nizând seri cu şam­panie şi muzică jazzy lounge mixată de un DJ.

Hotelul Carol Park îşi duce mai departe moştenirea interbelică şi găz­du­ieşte până pe 9 aprilie o expoziţie de danteluri lucrate manual, broderii, costume originale realizate în sec. 19, dar şi accesorii şi pălării. Una dintre piesele de rezistenţă ale expozitiei este costumul naţional de curte din vremea Reginei Elisabeta a României.

Se ştie că regina avea un colţ, ca un altar, de­dicat dantelelor iar pe lângă activităţile de scriitoare, pictoriţă şi muziciană, a cultivat şi a practicat lu­crul de mână. Tot aici aflaţi şi despre obiceiurile de cusut ale reginei Maria dar şi des­pre ce gân­dea regina Elena, mama re­gelui Mihai, în timp ce broda cu­verturi cu teme greceşti.

Expoziţia Eternele Dantele con­tinuă seria de expoziţii cu piese din colecţia pri­vată a profesorului univer­sitar Adina Nanu.

Luna martie aduce la Cafe Citta de la Radisson câteva evenimente în stil italian. În fiecare miercuri poţi socializa itali­e­neşte la Aperitivo... very italian, care are loc de la ora 17.00 la ora 19.30 şi se doreşte un 'preludiu pentru cină' dar şi o ocazie bună pentru networking. Iar joi seara este Giovedi Gnocchi, adică seara pasionaţilor de gnocchi. Bucătarul şef italian al restaurantului găteşte gnocchi din cartofi, "ca acasă în Italia".

De la sfârşitul anului trecut hotelul Radisson se ocupă şi de managementul Le Bistro Centre Ville care, pe lângă preparate pre­gă­tite în tabun, cuptorul tradiţional mediteranean din cărămidă, are şi câteva atracţii turistice - un ceas vechi de 200 de ani, adus dintr-o biserică din Lyon şi butoaie de vin aduse de la Chateau Margaux din Franţa.