Travel

Dezvăluirile scandaloase ale unui hotelier: cum se răzbună personalul pe clienţi

08 dec 2012 5465 afişări de Octavian Calei
Din aceeaşi categorie

Un fost angajat din industria hotelieră, Jacob Tomsky, a devăluit în cartea sa „Heads in Beds: A Reckless Memoir of Hotels, Hustles and So-Called Hospitality” („Cu faţa între perne: O Istorie Demenţială a Hotelurilor, Păcălelilor şi Aşa-Numitelor Ospitalităţi” – n.r.) câteva şiretlicuri practicate de hoteluri şi moteluri care arată lipsa de respect a angajaţilor faţă de clienţi, scrie ABC News.

1. Valetul care îţi parchează maşina preluată din faţa hotelului, odată dispărut după colţ, de obicei conduce automobilul agresiv prin parcare

„Este un băiat care probabil a fost angajat săptămâna trecută şi poate va fi concediat în următoarea, aşa că mult nu-i pasă. Valetul nu va face bani decât din bacşiş, aşa că preocuparea lui este să se mişte repede”, a spus Tomsky.

2. Nu toate camerele hotelului sunt identice. Cei care vin să se cazeze cu discounturi online vor primi, cel mai probabil, camerele cele mai proaste. Tomsky spune că dacă este fluturată o bancnotă la biroul recepţiei vei primi o cameră mai bună.

3. Hamalul este de obicei foarte insistent, căutând să obţină un bacşiş. El va folosi ca tehnică inducerea vinovăţiei şi a fricii pentru a convinge clientul să se lase ajutat.

„Hamalul şi uşierul sunt foarte buni linguşitori, este o abilitate specifică lor. Dacă rămân pe loc puţin mai mult, te fac să te simţi prost şi să scoţi un ban din portofel”, scrie Tomsky.

4. Paharele de plastic sunt recomandate a fi folosite în schimbul celor solide din camera hotelului deoarece acestea din urmă sunt şterse de către menajerele grăbite cu aceleaşi unelte cu care au curăţat şi alte suprafeţe.

Tomsky a spus că soluţia de curăţat oglinda sau geamurile poate fi folosită pentru a şterge paharele de sticlă. Mai mult, paharele din cameră pot fi şterse cu aceeaşi cârpă folosită pentru suprafeţele din baie.

Autorul cărţii „Heads in Beds: A Reckless Memoir of Hotels, Hustles and So-Called Hospitality” oferă şi câteva sfaturi ce ar putea veni în ajutorul clienţilor. Unul dintre acestea arată cum se poate anula o rezervare în ultima clipă.

„Apelaţi recepţia hotelului şi spuneţi că nu vreţi să anulaţi rezervarea, ci doar s-o schimbaţi. Acest lucru se întâmplă foarte des. Întâlnirea de afaceri se amână pe săptămâna viitoare”, explică Tomsky. Apoi, el spune că pasul doi este să sunaţi încă o dată şi să vorbiţi cu altcineva de la recepţie căruia să-i spuneţi că doriţi să anulaţi rezervarea de săptămâna viitoare.