Ceasuri & Bijuterii

Dubla identitate Piaget

17 dec 2009 37 afişări
Din aceeaşi categorie

Piaget este poate brandul cel mai indreptatit sa lanseze produse care mizeaza pe tema identitatii duble, avand in vedere ca are, la randul sau, o natura duala: creator de piese haute horlogerie, dar si de haute joaillerie. Si tocmai pe aceasta dubla personalitate (care departe de a fi schizofrenica confera o unitate si o armonie de invidiat marcii) se bazeaza si Limelight Twice.

Un nou concept, lansat anul acesta sub sloganul foarte inspirat "Cap sau pajura", ceasul se poate roti pe mana la 180 de grade, pentru a-si arata ori fata extroverta, efervescenta (cap), ori chipul mai serios, mai subtil (pajura). Pe langa lucratura exceptionala a cadranului, ceasul este o lansare semnificativa pentru modul original in care abordeaza tema unui ceas cu doua cadrane - daca celebrul Reverso pivoteaza pe un suport, carcasa rotunda a Limelight Twice se roteste in intregime, realizare facuta posibila prin inventarea unui nou sistem de integrare pentru carcasa si bratara, pentru a spori supletea intregii "constructii'.

Piaget a lansat doua modele Limelight Twice. La primul, fateta "cap" este inconjurata de diamante, iar numeralele romane supradimensionate scot in evidenta pozitionarea descentrata a acelor, in dreptul orei 12. Fata cuminte, "pajura", are un cadran guilloché din aur alb si un subcadran micut negru in dreptul orei 6 si reprezinta personalitatea mai "potolita" a ceasului, numai buna pentru zi. Si capul si pajura au propriul mecanism - Piaget 56P, quartz, ceea ce inseamna ca pot afisa ora pe fuse orare diferite. Varianta haute joaillerie este de-a dreptul expansiva - "capul" are luneta pavata cu diamante, puse in valoare de cadranul argintiu, iar "pajura" este in intregime acoperita cu diamante, ca si bratara. Atentia la detaliu nu se opreste aici - catarama are de asemenea dubla identitate - simpla pe o parte, full-pave pe cealalta parte. Dupa succesul altei game Piaget care mizeaza tot pe tema dublei identitati (Altiplano Double Jeu), Limelight Twice reprezinta o continuare foarte inspirata a acestui motiv. Tot in cadrul colectiei Limelight, Piaget a lansat si trei noi ceasuri secrete - o alta "specialitate" a brandului, care ascund trecerea timpului sub o perdea stralucitoare, dupa cum se exprima poetic oficialii marcii. Primele doua modele (la care variaza doar dimensiunea) fac trimitere la universul haute-couture, sugerand fluiditatea unor panglici intr-o demonstratie de forta care arata ca Piaget reuseste sa capteze ca nimeni altcineva iluzia miscarii. Simpla apasare a "paravanului" pune in miscare un resort secret si dezvaluie cadranul din sidef, ornat la randul sau cu diamante. Artizanii Piaget au lucrat peste 1.000 de ore pentru realizarea acestui model.

Al treilea ceas e inspirat dintr-o gradina vesela si reda imaginea unei vegetatii luxuriante… de diamante. Piesa mizeaza pe o sumedenie de diamante slefuite ca pere, briliante sau baghete, care iau forma a tot atatea frunze si flori. Doua frunze realizate din doua diamante imense ascund secretul - daca sunt atinse se ridica si expun un cadran din sidef polinezian sau varianta si mai haute joaillerie - complet pavat cu diamante. Ceasurile sunt acoperite cu 76,2 carate de diamante.