Gastronomie

Dupa Afaceri: Pranzul de pe tastatura

18 feb 2010 45 afişări
Din aceeaşi categorie
Pranzul de pe tastatura

Suna cunoscut? Majoritatea celor care lucreaza intr-o corporatie prefera sa faca economie de timp astfel. "Pana cobor la cantina, comand, ma asez la masa si apoi ma intorc in birou, pierd lejer 30 de minute", spune si Corina Alexandrescu, contabil-sef la o companie de sisteme de securitate. Ea chiar face economie de timp. Dar cu costul sanatatii. "Nu am prea multe optiuni si nici nu-mi place sa experimentez cand mi-e foame. Asa ca aleg mai mereu snitel sau gratar cu cartofi prajiti. Si cam atat" - Alexandrescu nu ia in calcul nici faptul ca un asemenea meniu o ajuta in timp sa castige in greutate si nici ca mediul nu este deloc igienic pentru un pranz.
Biroul nu a fost conceput pentru a manca pe el. Specialistii au tras des semnale de alarma asupra bacteriilor si microbilor care s-au instalat confortabil in tastatura, mouse-ul si, in general, pe tot spatiul de lucru.
S-a dovedit stiintific ca pe mouse si tastatura sunt de 400 de ori mai multi microbi decat intr-o toaleta. Dar sa nu fim paranoici pentru ca exista o rezolvare. Pe langa banalul (si foarte eficientul) spalat pe maini, curatarea si dezinfectarea spatiului de lucru o data pe zi ar trebui sa fie de ajuns pentru ca acesta sa nu devina un pericol pentru sanatate. Bineinteles ca pranzul pe birou tot nu este indicat nici in conditiile astea si asta nu doar din cauza mediului murdar, ci si din motive de stres. Se stie ca masa trebuie sa fie luata in serios pentru a avea parte de o digestie buna (fara televizor, fara deadline-uri, fara calculator, fara telefon, fara mail-uri si fara intreruperi).
Si totusi, pentru cei care nu au deloc timp sa plece din birou pentru pranz mai exista o sansa. Pot macar sa aiba grija de alegerile pe care le fac. Adica pot compensa maniera nesanatoasa de a lua masa cu faptul ca ceea ce mananca este sanatos.
Diet Center este o firma de catering specializata in produse dietetice. Un abonament la acest serviciu costa minimum 800 de euro in schimbul carora cei de la Diet Center promit o consultatie la nutritionist, calcularea meniului potrivit si livrarea acestuia la adresele si orele pe care le doreste fiecare timp de o luna.
Un exemplu de pranz de la Diet Center ar putea fi: supa crema de broccoli (6 lei) de 49 de calorii, o salata de paste cu fructe de mare (11 lei) de 208 calorii si tarte cu fructe exotice (5 lei) de 161 de calorii pentru desert. In total, 418 calorii pentru o masa, ideal pentru o persoana care se afla in perioada de mentinere a unei greutati potrivite.
Si Casa Satya face livrari la domiciliu. Promisiunea lor - "alchimie pentru trup si suflet". Namaste! Meniul lor este vegetarian, produsele - bio-ecologice si filosofia - ayurvedica. Apa Ionizata Alcalina face parte dintre recomandarile acestui restaurant pentru ca "si-a dovedit proprietatile de detoxifiere, neutralizare a radicalilor liberi, reintinerire, vindecare si echilibrare a intregului organism", anunta reprezentantii Casa Satya.
Din meniu - rulouri de vinete cu rosii, ciuperci, busuioc, branza feta, smantana, iaurt si fenicul (18,8 lei), avocado umplut (16 lei), supa de linte (10 lei), ratatouille cu couscous (20 lei). Sau puteti merge pe mana specialistilor care au creat meniuri prestabilite cum ar fi "Calmul Ecuatorial", "Zborul Bruxelles-Calcutta" sau "Student la Barcelona".
Pentru cei care au redescoperit savoarea pachetului pregatit de acasa, dar se tem de legumele si fructele tratate chimic de la supermarket si nici rude la tara nu au exista Eco Delivery, un serviciu de livrare la domiciliu de produse bio - de la legume si fructe pana la cereale si chiar bauturi. De la www.ecodelivery.ro se pot comanda, printre altele, sucul de mere Malancrav si magiunul de prune de Topoloveni.